Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαλλοτρίωση «εδώ και τώρα» ζητούν οι κάτοικοι των Αναργύρων μετά την κατολίσθηση της ΔΕΗ

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι κάτοικοι των Αναργύρων, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 10.00 το πρωί, στην κεντρική πλατεία του χωριού. Την απόφαση έλαβαν…

δύο μέρες μετά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΟΑΣΠ καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα που απεύθυνε καινούργια προειδοποίηση για την ολική εκκένωση του οικισμού ενόψει των βροχών του χειμώνα.

Η ανακοίνωση των κατοίκων

Στην ανακοίνωσή τους, οι κάτοικοι ζητούν «να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα το σχετι6κό άρθρο που αφορά την απαλλοτρίωση της κοινότητά μας με τη διαδικασία του επείγοντος καθώς και την άμεση μετεγκατάσταση του οικισμού».

Επικρίνουν όλες τις κυβερνήσεις που έδωσαν υποσχέσεις χωρίς να πραγματοποιηθούν καθώς, όπως υποστηρίζουν, «τα προηγούμενα χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις μας γέμιζαν υποσχέσεις, το ίδιο δυστυχώς φαίνεται να συμβαίνει και τώρα. Μας υποσχέθηκαν απαλλοτρίωση, μας υποσχέθηκαν μετεγκατάσταση του οικισμού μας, μας υποσχέθηκαν μία καλύτερη ποιότητα ζωής, όμως αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει».

Απευθύνουν έκκληση στους αρμόδιους να «σκύψουν το κεφάλι στο πρόβλημά μας σαν να ήταν δικό σας» και τους καλούν να αφήσουν στην άκρη «συμφέροντα και σκοπιμότητες» επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής, αν και το χωριό σείστηκε στα δύο, από την κατολίσθηση του ορυχείου «ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα».

Τέλος, ζητούν από όσους εμπλέκονται στη διαχείριση του προβλήματος να επιδείξουν σεβασμό και αξιοπρέπεια απέναντι στους ανθρώπους που βασανίζονται εδώ και χρόνια μέσα στη τέφρα.

Η προειδοποίηση Λέκκα

Μετά τη νέα αυτοψία και τις μετρήσεις από τα μηχανήματα που έχουν εγκατασταθεί, προκειμένου να παρακολουθούν την δραστηριότητα του εδάφους, ο καθηγητής διαπίστωσε ότι «έχουν εντοπιστεί νέα ρήγματα εντός του χωριού, ενώ έχουν μεγαλώσει τα ήδη υπάρχοντα και πρόσθεσε: «Αυτό που είδαμε ως αποτέλεσμα στους Αναργύρους, μας ενισχύει την άποψη ότι το χωριό θα πρέπει να «φύγει».

Tags
Back to top button