Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΝΥΕΘΑ: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα του «Φακέλου της Κύπρου»

Στο φως ο Φάκελος της Κύπρου καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο αποχαρακτηρισμός των εγγράφων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, συναντήθηκε σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Ρήγα, και τον Υποστράτηγο κ. Χρήστο Πουλιανίτη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Βουλής, κ. Κώστα Αθανασίου.

Κατά την επίσημη ενημερωτική συνάντηση, γνωστοποιήθηκε στον κ. Βούτση ότι ολοκληρώθηκε το έργο της αρμόδιας Επιτροπής του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη δυνατότητα αποχαρακτηρισμού μέρους των εγγράφων που περιέχονται στο υλικό που εντοπίστηκε παράλληλα με το κυρίως μαρτυρικό υλικό του Φακέλου της Κύπρου.

Το πόρισμα της επιτροπής θα διαβιβαστεί στη Βουλή των Ελλήνων κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, προκειμένου να δημοσιοποιηθεί το ιστορικό υλικό και να γίνει αντικείμενο μελέτης και αξιολόγησης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως «με το πόρισμα αυτό κλείνει από την ελλαδική πλευρά συνολικά το θέμα του Φακέλου της Κύπρου» και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι «το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι αρμόδιες υπηρεσίες έκαναν εγκαίρως και με τη σοβαρότητα που αντιστοιχεί στη σπουδαιότητα του θέματος όλες τις εργασίες που έχουν σχέση με τον αποχαρακτηρισμό μέρους του απόρρητου αυτού υλικού, για τα επιπλέον στοιχεία που αφορούν τις επιχειρήσεις του ΓΕΕΘΑ».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτης Ρήγας, σημείωσε πως «έχει γίνει μια εξαιρετική δουλειά και αποδίδεται, για την ιστορία της πατρίδας μας και για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου, ένα μεγάλο μέρος του υλικού αυτού».

«Το επόμενο διάστημα -διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Βουλής- θα έχετε τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, για να τα αξιοποιήσει η Βουλή των Ελλήνων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». «Νομίζω ότι το οφείλαμε στην Ιστορία», ανέφερε ο κ. Ρήγας.

Tags
Back to top button