Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αντιστράτηγος ε.α Μπαλτζώης: Πάντα απαντάει το Ισραήλ – Το θέμα είναι η ένταση του χτυπήματος

«Το Ιράν είχε βρεθεί σε ένα σταυροδρόμι ή έπρεπε να απαντήσει για να διατηρήσει το κύρος του στους πληρεξούσιους ή να μην απαντήσει. Οπότε το να μην απαντήσει διατηρούσε θα έλεγα και την ασφάλεια του καθεστώτος. Έχουμε τριγμούς μέσα στο Ιράν τώρα τελευταία πέφτουν ελικόπτερα.Έπεσε ο πρόεδρος της χώρας. Δεν μάθαμε τίποτε, πώς έγινε. Έπεσε και ένα ελικόπτερο πριν από μια βδομάδα με αξιωματούχους των Φρουρών της Επανάστασης, έναν εκπρόσωπο των Χούθι και έναν εκπρόσωπο των Χεζμπολάχ» ανέφερε ο αντιστράτηγος ε.α. και πρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ Γιάννης Μπαλτζώης μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» και τους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Φόβοι για ολοκληρωτικό πόλεμο-Το απόγευμα ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας για την επίθεση στο Ιράν

Πρόσθεσε ότι « οι εκτιμήσεις είναι ότι ενδεχομένως να υπάρχει εσωτερική αντίσταση μέσα στο Ιράν. Και γιατί το λέω αυτό;


Είδαμε και τον Νετανιάχου δύο μέρες πριν να απευθύνει μήνυμα στον ιρανικό λαό, όχι στους ηγέτες εκεί που κονταροχτυπιόταν […] εμείς δύο αρχαίοι λαοί μπορούμε να τα βρούμε ήταν το μήνυμα του Νετανιάχου. Αν φύγει αυτό το καθεστώς -μήνυμα να αντιδράσουν- τότε λέει η Μέση Ανατολή θα είναι μία πολύ ωραία περιοχή. Ήταν πρώτη φορά που το έχει κάνει αυτό. Άρα εδώ εκτιμούν πολλοί και θα συμφωνούσα μαζί τους ότι μάλλον υπάρχει μια ιρανική αντίσταση. Έχουν βάλει το χέρι τους οι Αμερικάνοι, οι Ισραηλινοί; ή είναι εσωτερική χωρίς καμία παρεμβολή; Πάντως αυτά τα δύο είναι σημαντικά».

Σε άλλο σημείο εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το Ισραήλ θα απαντήσει σίγουρα. Σίγουρα έχει ληφθεί απόφαση. Το έχει δηλώσει ο κύριος Νετανιάχου, το έχει δηλώσει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, δεν μπορούν να μην απαντήσουν. Πάντα απαντάει το Ισραήλ. Το θέμα είναι η ένταση του χτυπήματος. Την άλλη φορά, ενώ δέχτηκαν 320 πυραυλικές επιθέσεις, drones κλπ, το Ισραήλ απάντησε με δύο πυραύλους, βέβαια συμβολικής σημασίας, διότι χτυπήσανε την περιοχή της Νατάνζ όπου στα υπόγεια ήταν οι φυγοκεντρητές που επεξεργαζόταν το ουράνιο για να αποκτήσουν την κρίσιμη μάζα για ατομική βόμβα και χτύπησαν το αντιαεροπορικό σύστημα S-300, δηλαδή το ραντάρ και μια συστοιχία. Ήθελαν να δείξουν ότι είμαστε παντού.


Χτυπάμε ένα στρατηγικό σας σημείο λοιπόν και δεν μας πήρατε είδηση».

« Το Ιράν λέει αν τολμήσετε να απαντήσετε, θα απαντήσουμε κι εμείς. Δηλαδή εδώ υπάρχει μια απειλή γενίκευσης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προειδοποιήσει πιο πριν και λένε μην κάνετε τίποτε. Και μπήκαν στο παιγνίδι και η Ρωσία και η Κίνα, για δικούς τους λόγους βέβαια. Μην το κάνετε τους είπαν, σύμμαχοι του Ιράν. Αυτοί το έκαναν[…] εγώ θεώρησα ότι ήταν η τελευταία απάντηση, αυτή του Ιράν γιατί έχει κόστος αυτό που κάνουν. Και το Ισραήλ απείλησε ότι θα χτυπήσει στρατηγικές εγκαταστάσεις, μηδέ εξαιρουμένου και του μέσα στην Τεχεράνη, του θρησκευτικού ηγέτη, ο οποίος αυτή τη στιγμή κρύβεται γιατί μετά το χτύπημα του Νασράλα σου λέει όλα είναι πιθανά. Άρα λοιπόν, αναμένουμε τώρα την απάντηση του Ισραήλ πώς θα είναι, τι μεγέθους θα είναι και τι θα χτυπήσει».

 

Tags
Back to top button