Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Aντιπολίτευση στην Τουρκία: «Κατάρα» να είσαι κεντρικός τραπεζίτης του Ερντογάν

«Μαύρες» μέρες διανύει η τουρκική οικονομία, μετά τις αιφνιδιαστικές αποφάσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να καθαιρέσει για άλλη μία φορά άλλον έναν διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, αλλά και να υπογράψει το διάταγμα για την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα δικαιώματα των γυναικών.

Μετά τη «βουτιά» σε μετοχές, ομόλογα αλλά και την λίρα τη Δευτέρα, ο αντιπολιτευόμενος τουρκικός Τύπος έχει στρέψει τα πυρά του κατά των χειρισμών Ερντογάν και ο φιλοκυβερνητικός σφυρίζει αδιάφορα.

Χαρακτηριστικό το πρωτοσέλιδο της αντιπολιτευόμενης Cumhuriyet με τίτλο «Οδηγούμαστε στη χρεοκοπία» όπου αναφέρεται ότι το καθεστώς του ενός ανδρός οδηγεί την Τουρκία σε χρεοκοπία αλλά και αποσταθεροποίηση. «Για την επιβίωσή τους καίνε τη χώρα», γράφει η αριστερή τουρκική εφημερίδα BirGun.

Η Huriyet φιλοξενεί μόνο τις θετικές δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης για την οικονομία. Η φιλοκυβερνητική Sabah δεν αναφέρεται καθόλου στο θέμα της οικονομίας και έχει ως πρωτοσέλιδο τον έρωτα μιας Γερμανίδας με έναν Τούρκο επιχειρηματία.

Άγριος καυγάς -Λουράντος κατά Σκάι: ''Ντροπή σας - Φύγετε από το φαρμακείο μου''

Ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, Φαΐκ Οζτράκ, χαρακτήρισε «κατάρα» να γίνει κάποιος διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Ερντογάν, παραφράζοντας λαϊκή τουρκική ρήση.

«Οι παλιοί για κατάρα  έλεγαν “να γίνεις βεζίρης του σουλτάνου”. Μετά από αυτό το  περίεργο καθεστώς η κατάρα αυτή άλλαξε κι έγινε “να γίνεις διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Ερντογάν”. Ο Ερντογάν τον έναν διοικητή τον αποτελείωσε επειδή δεν μείωσε τα επιτόκια, τον δεύτερο διοικητή τον απομάκρυνε επειδή δεν αύξησε τα επιτόκια, τον τρίτο πρόεδρο τον έδιωξε επειδή αύξησε τα επιτόκια και τώρα τον τέταρτο τον έφερε για να μειώσει τα επιτόκια», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Tags
Back to top button