Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις προκάλεσε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο φαράγγι της Σαμαριάς

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου που τοποθετήθηκε στον Ομαλό, στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς.

Το δέντρο, ύψους 45 μέτρων, συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα της Ελλάδας, και η φωταγώγησή του πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο μίας εντυπωσιακής εκδήλωσης.

Μερικοί πολίτες δηλώνουν ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα και χαρούμενοι που η περιοχή αξιοποιείται αυτή την περίοδο. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έχουν εκφραστεί έντονες αντιρρήσεις, καθώς θεωρείται ότι η κατασκευή δε συνάδει με το φυσικό περιβάλλον.

Το Cretalive επικοινώνησε με τον δήμαρχο Πλατανιά, κ. Γιάννη Μαλανδράκη, ο οποίος σημείωσε πως «αποτελεί πρωτοβουλία ιδιωτικής εταιρίας που δραστηριοποιείται στο σημείο» και ότι «δεν υπήρξε κάποιο αίτημα για έγκριση προς τον Δήμο». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη μεταλλική κατασκευή, παρά το μεγάλο της ύψος, «δεν ταιριάζει με το εκπληκτικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η περιοχή δέχεται πολλούς επισκέπτες αυτή την περίοδο, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το αναλλοίωτο φυσικό τοπίο, ενώ όπως είναι λογικό, «η κατασκευή αναμένεται να απομακρυνθεί μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου».

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τριάντης, από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ανέφερε στο Cretalive πως «η τοπική μας Μονάδα δεν ρωτήθηκε ούτε ενημερώθηκε ποτέ και, προφανώς, θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες διερεύνησης του όλου θέματος».

Tags
Back to top button