Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Άνοιγμα σχολείων στον Καναδά: Δεν ξέρω αν θα στείλω τα παιδιά μου, λέει ο Τριντό

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό παραδέχθηκε χθες Κυριακή ότι δεν γνωρίζει αν θα στείλει ξανά τα παιδιά του στο σχολείο αυτή τη σχολική χρονιά, αν φοιτούσαν σε σχολείο της επαρχίας Κεμπέκ, μία από τις πλέον πληγείσες από την επιδημία του νέου κορονοϊού.

“Δεν ξέρω”, παραδέχθηκε ο Τριντό όταν ρωτήθηκε σχετικά στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής που μεταδόθηκε από τον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio-Canada.

“Είναι μια εξαιρετικά προσωπική απόφαση για πολλούς γονείς”, παραδέχθηκε ο Καναδός πρωθυπουργός. Τα τρία παιδιά του φοιτούν “σε δημόσιο, γαλλόφωνο σχολείο στο Οντάριο, το οποίο δεν θα ανοίξει” στο άμεσο μέλλον, πρόσθεσε.

“Πιθανότατα θα λάβω αυτή την απόφαση την τελευταία στιγμή”, αφού εξετάσει κυρίως πώς θα οργανωθούν τα μαθήματα και οι δραστηριότητες στο σχολείο, τον αριθμό των παιδιών ανά τάξη και την άποψη των καθηγητών, επεσήμανε ο Τριντό.

Η κυβέρνηση του Κεμπέκ ανακοίνωσε ότι θα ανοίξουν ξανά από τις 11 Μαΐου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί που είναι κλειστά από τα μέσα Μαρτίου, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Η αμφιλεγόμενη αυτή απόφαση έχει διχάσει τους γονείς των μαθητών καθώς στο Κεμπέκ έχουν καταγραφεί περισσότερα από τα μισά κρούσματα της covid-19 και θάνατοι στον Καναδά.

Η κυβέρνηση του Φρανσουά Λεγκό εξήγησε ότι η επιστροφή στα σχολεία θα γίνει σταδιακά και σε εθελοντική βάση, υπενθυμίζοντας ότι περισσότερο από το 80% των θανάτων στο Κεμπέκ καταγράφηκαν σε οίκους ευγηρίας.

“Είναι δύσκολο για τα παιδιά”, όμως “είναι πολύ δύσκολο για τους γονείς”, παραδέχθηκε ο Τριντό.

“Σε όλες τις δημοσκοπήσεις” για τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού “βλέπουμε ποιοι έχουν τα πιο αυξημένα ποσοστά άγχους και αυτοί συχνότερα είναι οι γονείς”, πρόσθεσε.

Ο Τριντό τέθηκε σε καραντίνα μαζί με την οικογένειά του στην επίσημη κατοικία τους αφού η σύζυγός του Σοφί Γκρεγκουάρ βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στις 12 Μαρτίου.

Η Γκρεγκουάρ έχει πλέον αναρρώσει από την ασθένεια, όμως ο Τριντό εξακολουθεί να τηλε-εργάζεται όσο περισσότερο μπορεί και παραχωρεί τις περισσότερες από τις καθημερινές του συνεντεύξεις Τύπου μπροστά από την επίσημη κατοικία του.

 

Tags
Back to top button