Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ανησυχία στους Αγίους Τόπους για την δικαστική απόφαση-«βόμβα»-Τι απαντάει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την περίοδο Ειρηναίου.


Δικαστήριο στην Ιερουσαλήμ απέρριψε τις εκκλησιαστικές αιτιάσεις για τις πωλήσεις γης που οδήγησαν στην απομάκρυνση του Πατριάρχη Ειρηναίου το 2005!

Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δημοσίευσε ανακοίνωση, λέγοντας ότι οι αποφάσεις του ισραηλινού δικαστηρίου που επιτρέπουν την κατάσχεση εκκλησιαστικών περιουσιών από ισραηλινούς οικιστές είναι άδικη.

Τα ακίνητα βρίσκονται στην περιοχή Jaffa Gate της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, στη νότια δυτική όχθη. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, στις 10 Ιουνίου, απέρριψε την αίτηση για διακοπή της πώλησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στον οργανισμό Ateret Cohanim, έναν ακροδεξιό οργανισμό αποίκων.

Το Πατριαρχείο δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα αμφισβητηθεί περαιτέρω, αναφέροντας: «Οι νομικές μας ομάδες, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες στο διεθνές δίκαιο, μελετούν όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ακύρωση της συμφωνίας για την κατάσχεση των ακινήτων στην Πύλη Jaffa».


Η δήλωση συνεχίζει υποστηρίζοντας ότι το Πατριαρχείο θα  εξακολουθήσει τις συναντήσεις με διεθνείς αρχηγούς κρατών και θρησκευτικούς ηγέτες για να τονίσει ότι η κατάσχεση «θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη χριστιανική παρουσία στην Ιερή Πόλη».

Η δήλωση κατέληξε στο συμπέρασμα: «Η ύπαρξη μιας ζωντανής χριστιανικής κοινότητας στην Ιερουσαλήμ είναι απαραίτητη για τη διατήρηση μιας ιστορικά διαφοροποιημένης κοινωνίας και για την επίτευξη ειρήνης στην πόλη αυτή» και ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους σημερινούς ενοικιαστές, οι οποίοι θεωρούνται ότι προστατεύονται από το νόμο.

Tags
Back to top button