Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ανήσυχη η Λευκορωσία για τη στρατιωτική κινητικότητα του ΝΑΤΟ πριν την Zapad - 2025

Οι ενέργειες των χωρών του ΝΑΤΟ ενόψει των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων Zapad - 2025 μεταξύ Λευκορωσίας και Ρωσίας αποκτούν ολοένα και πιο επιθετικό χαρακτήρα, σύμφωνα με τον Valery Revenko, επικεφαλής του τμήματος διεθνούς στρατιωτικής συνεργασίας και βοηθό του Υπουργού Άμυνας της Λευκορωσίας. Ο ίδιος τόνισε ότι η στάση της Συμμαχίας προκαλεί ανησυχία, καθώς η άσκηση αναμένεται να κινητοποιήσει πάνω από 13.000 στρατιώτες.

«Η άσκηση Zapad αποτελεί προγραμματισμένο στοιχείο της κοινής εκπαίδευσης δυνάμεων και μέσων μιας περιφερειακής ομάδας στρατευμάτων. Προηγήθηκε μια σειρά από δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην επικράτεια της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας όσο και της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Ωστόσο, όσο πλησίαζαν οι ημερομηνίες της άσκησης, οι ενέργειες των δυτικών κρατών, και κυρίως των γειτονικών χωρών-μελών του NATO, άρχισαν να αποκτούν ολοένα και πιο επιθετικό χαρακτήρα», δήλωσε σε ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ασκήσεις χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για τη συνεχιζόμενη στρατιωτικοποίηση και την αύξηση του αριθμού και της κλίμακας των επιχειρησιακών και μαχητικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στις δυτικές χώρες.
«Αυτό έχει συμβεί και στο παρελθόν, πριν από κοινές ασκήσεις προηγούμενων ετών, και οδήγησε στην ανάπτυξη τακτικών ομάδων μάχης του NATO σε γειτονικά κράτη, ο αριθμός των οποίων συνεχίζει να αυξάνεται», σημείωσε ο Revenko.
 

Tags
Back to top button