Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ανεξήγητες βλάβες τεχνητών δορυφόρων…

Τα παράξενα περιστατικά που συνέβαιναν με ορισμένους αμερικανικούς τεχνητούς δορυφόρους, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, προβλημάτιζαν έντονα τους αρμόδιους επιστήμονες.

Ορισμένα από αυτά, όπως παρουσιάστηκαν σε συνέδριο με θέμα τους τεχνητούς δορυφόρους, ήταν τα εξής:

Ο φανός του γεωδετικού δορυφόρου «ANNA» και αφού είχε παραμείνει αδρανής για διάστημα αρκετών μηνών, άρχισε να εκπέμπει εκ νέου και εντελώς ξαφνικά φως.

Οι αναβοσβήνοντες φανοί του δορυφόρου «BEACON» σταμάτησαν σταδιακά να μεταδίδουν σήματα το 1962, αλλά έπειτα από έναν περίπου χρόνο, επαναλειτούργησαν μυστηριωδώς.

Ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος «TELSTAR» σταμάτησε να μεταδίδει σήματα στις 17 Ιανουαρίου του 1963. Επαναλειτούργησε κι αυτός παντεντελώς αιφνιδιαστικά και απρόσμενα στις 12 Αυγούστου του ίδιου έτους.

Ο τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος «TELSTAR 1», έπειτα από ένα μακρύ διάστημα «σιωπής», επαναλειτούργησε χωρίς προφανή λόγο και ολοσδιόλου αναπάντεχα.

Το διαστημόπλοιο «Mariner», κατευθυνόμενο προς τον πλανήτη Αφροδίτη, χτυπήθηκε από μετεωρίτη, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτρική τροφοδοσία του, η οποία επανήλθε αιφνιδίως έπειτα από καιρό.

Αναφερόμενος στο μυστήριο του γεωδετικού δορυφόρου «ANNA», ο Καθηγητής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου «Johns Hopkins» της Βαλτιμόρης, το οποίο κατασκεύασε το δορυφόρο, Δρ. Kershner, ανέφερε τα εξής:

«Δε μπορούμε να εξηγήσουμε τον λόγο για τον οποίο άρχισαν να επαναλειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες. Δεν μας αρέσει να πιστεύουμε ότι υπάρχουν κακοποιά πνεύματα στο Διάστημα, αλλά φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε την εξήγηση αυτή, εξίσου εύλογη με οποιαδήποτε άλλη.»

Ο Δρ. Kershner απέκλειε το ενδεχόμενο ότι η προσωρινή διακοπή της λειτουργίας των φωτεινών σηματοδοτών του δορυφόρου οφείλονταν στην κοσμική ακτινοβολία, λέγοντας ότι θα τους είχε αχρηστεύσει οριστικά.

«Οι παλαίμαχοι αεροπόροι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου υπενθύμιζαν σχετικώς ότι συνήθιζαν να αποδίδουν σε «κακοποιά πνεύματα» όλες τις βλάβες των μηχανημάτων ή συσκευών τους, τις οποίες δε μπορούσαν να εξηγήσουν», συμπλήρωνε δηκτικά ο Δρ. Kershner.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 18/08/1963…

 

Tags
Back to top button