Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεξέλεγκτη η δράση των παράνομων διακινητών στα Δωδεκάνησα – 68 μετανάστες αποβιβάστηκαν σε Σύμη και Ρόδο

Νέα περιστατικά παράνομης διακίνησης μεταναστών σε Σύμη και Ρόδο. Η καλοκαιρία φαίνεται πως ενθαρρύνει τους διακινητές να συνεχίσουν τις μεταφορές μεταναστών από τα τουρκικά παράλια προς τα Δωδεκάνησα.

Μόνο χθες (23/8), οι λιμενικές αρχές εντόπισαν συνολικά 68 άτομα – 30 στη Σύμη και 38 στη Ρόδο – με τους διακινητές να προέρχονται από το Αζερμπαϊτζάν και το Αφγανιστάν.

Η επιχείρηση στη Σύμη

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ταχύπλοο να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς τις ανατολικές ακτές της Σύμης. Στο σημείο έσπευσε δεύτερο σκάφος του Λ.Σ., το οποίο κατέγραψε την αποβίβαση μεταναστών στην ακτή. Ακολούθησε καταδίωξη, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 45χρονου χειριστή του σκάφους, υπηκόου Αζερμπαϊτζάν, ενώ το ταχύπλοο κατασχέθηκε.

Στη χερσαία περιοχή της Φανερωμένης εντοπίστηκαν 30 μετανάστες – 12 άνδρες, 8 γυναίκες και 10 ανήλικοι – οι οποίοι μετέβησαν στο λιμάνι της Σύμης. Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, είχαν ξεκινήσει το ταξίδι από τη Μαρμαρίδα Τουρκίας το βράδυ της 22ας Αυγούστου, πληρώνοντας στους διακινητές το ποσό των 4.500 ευρώ ανά άτομο.

Η αποβίβαση στη Ρόδο

Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε και στη Ρόδο, όπου περιπολικό του Λιμενικού εντόπισε ιστιοφόρο να αποβιβάζει μετανάστες σε βραχώδη ακτή κοντά στην περιοχή Στεγνά. Ο 42χρονος χειριστής του σκάφους, υπήκοος Αφγανιστάν, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο λιμάνι Μανδρακίου.

Στην ξηρά, έρευνες οδήγησαν στον εντοπισμό 38 μεταναστών (15 άνδρες, 16 γυναίκες και 17 ανήλικοι). Όλοι τους μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή Ρόδου, ενώ το ιστιοφόρο βυθίστηκε λόγω εισροής υδάτων.

Την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις διενεργούν οι Λιμενικές Αρχές Σύμης και Ρόδου αντίστοιχα, με τους δύο αλλοδαπούς διακινητές να αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για παράνομη μεταφορά μεταναστών.

Tags
Back to top button