Στην παράκτια έρημο βόρεια της Λίμα στο Περού, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τις σορούς 227 παιδιών τα οποία θυσιάστηκαν και θάφτηκαν εκατοντάδες χρόνια πριν. Πρόκειται για το μεγαλύτερο θυσιαστήριο παιδιών που έχει ποτέ ανακαλυφθεί.
Τα παιδιά θάφτηκαν 600 με 800 χρόνια πριν για τελετουργικούς λόγους και βρέθηκαν να είναι στραμμένα προς την θάλασσα σε ένα μέρος όπου ήκμασε ο πολιτισμός των Τσίμου από το 900 μ.Χ. μέχρι και την κατάκτησή της από τους Ίνκας το 1475.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ερευνών, Feren Castillo, τα παιδιά οδηγήθηκαν στην ακτή, όπου τα μαχαίρωσαν στο στήθος ένα ένα και τοποθετήθηκαν σε έναν ομαδικό τάφο. Οι ηλικίες τους ήταν από 4 έως 14 ετών, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους και κάποιοι από τις σορούς φέρουν ακόμα κάποια ίχνη δέρματος και μαλλιών.
Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως λόγω της τοποθεσίας, τα παιδιά θάφτηκαν κατά την διάρκεια βροχών, ως προσφορά στους θεούς που ήλεγχαν το φαινόμενο Ελ Νίνιο, που πλήττει τα ανατολικά του Ειρηνικού και τον Ισημερινό, και αποτελείται από κατακλυσμούς και τυφώνες.
Το ίδιο πιστεύεται πως συνέβη και σε έναν ακόμα μαζικό τάφο παιδιών στο Περού, όπου το 2018 βρέθηκαν οι σοροί 140 παιδιών. Τα παιδιά αυτά που είχαν ηλικία από 5 έως 14, βρέθηκαν με ανοιγμένα στήθη και σε αρκετές περιπτώσεις, η καρδιά τους είχε αφαιρεθεί. Το θυσιαστήριο κοντά στην πόλη Huanchaco του Περού που ανακαλύφθηκε φέτος, είναι πλέον το μεγαλύτερο θυσιαστήριο παιδιών που έχει ποτέ ανακαλυφθεί.