Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναρχικοί «δηλητηρίασαν» σχολεία της Θεσσαλονίκης πριν από την εθνική μας εορτή με ελεεινά συνθήματα

Κι ενώ η Θεσσαλονίκη ετοιμαζόταν για τον διπλό εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης, του Αγίου Δημητρίου και βέβαια για την σημερινή εθνική μας εορτή, οι αναρχικοί έδωσαν πάλι το παρών.


Με την γνωστή μέθοδο των συνθημάτων επιχείρησαν να “δηλητηριάσουν” τα μυαλά της νεολαίας την Πέμπτη το βράδυ, με φειγ βολάν, σπρέϊ και αφίσες.

Όπως συνηθίζουν τα έβαλαν με τις παρελάσεις κάνοντας λόγο “για σχολικές γιορτές μίσους” ενώ δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν και τους σημαιοφόρους και το μεταναστευτικό:

“Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, που έχει διατηρήσει τη φασιστική συνήθεια των μαθητικών παρελάσεων. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη θα διακριθούν οι «καλοί και ικανοί μέσα από τους κοινωνικά άχρηστους». Ο «καλύτερος» μαθητής θα πάρει τη σημαία, αρκεί να μην είναι μετανάστης, ο ψηλός θα πάει μπροστά. Όλοι πρέπει να γυρίσουν το κεφάλι τους να τιμήσουν τους επιφανείς καλεσμένους (όσους ευθύνονται για τη διαρκή υποτίμηση των όρων ζωής μας) στην εξέδρα και με στρατιωτικό βήμα να τιμήσουν τα εγκλήματα του πολέμου που δε διδάχθηκαν ποτέ”.

Με προκλητικό αντιπατριωτικό τόνο μιλούν για τα “δικά μας εγκλήματα” και συγκεκριμένα αναφέρουν: “Να τονωθεί έτσι η εθνική υπερηφάνεια και ομοψυχία για μια χώρα που μέσα από την επιλεκτική διδασκαλία της ιστορίας παρουσιάζεται πάντα ως αμυνόμενη. Για να μη διδαχθούμε τα δικά μας εγκλήματα. Όμως ο πόλεμος είναι μια συνθήκη υπαρκτή που δεν την τιμάς αλλά την εχθρεύεσαι. Τη στιγμή λοιπόν που εντείνεται η πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους οδηγώντας μας σε νέες σφαγές για τα συμφέροντα των ισχυρών, αγωνιζόμαστε μαζί με τους καταπιεσμένους κάθε γωνιάς της γης για τις δικές μας ανάγκες και όχι για τα κρατικά και καπιταλιστικά συμφέροντα και επιδιώξεις. Λίγα χιλιόμετρα δίπλα μας, ο πόλεμος που διεξάγει το τουρκικό φασιστικό κράτος, κάτω από τις επιταγές των ισχυρών, απέναντι στους πληθυσμούς της Συρίας μαίνεται αδιάκοπα. Ένας πόλεμος που θα προκαλέσει νέες μεταναστευτικές ροές προς τον ελλαδικό χώρο, πέραν όσων ήδη έχει προκαλέσει. Σε αυτή την συνθήκη δεν πρέπει να μείνουμε θεατές και αμμέτοχοι, μισώντας τους ανθρώπους που εκτοπίζονται βίαια για να σωθούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, βαδίζοντας προς ένα αβέβαιο μέλλον. Εχθρός μας είναι ο ίδιος ο πόλεμος και οι κυριαρχικές επιδιώξεις των ισχυρών και όχι οι μετανάστες που γεννά.


Τέλος καλούν σε μη συμμετοχή στις παρελάσεις με τα γνωστά τσιτάτα για “ασυμβίβαστη σύγκρουση με τα σύμβολα της στρατοκρατίας”.

“Δε συμμετέχουμε στις παρελάσεις

Δεν υπηρετούμε τη στρατιωτική θητεία-Δεν κατατασσόμαστε σε στρατιωτικές-αστυνομικές σχολές

Στα σχολεία μας δεχόμαστε τους μετανάστες και διώχνουμε τους φασίστες”

Tags
Back to top button