Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αλβανία: Χαμηλή συμμετοχή των πολιτών στις φετινές εκλογές

Τα τοπικά εκλογικά κέντρα σε ολόκληρη τη χώρα έχουν, μέχρι στιγμής έχουν μετρήσει περισσότερα από 287.000 ψηφοδέλτια, εκ των οποίων 273.097 είναι έγκυρα και 10.546 έχουν κριθεί άκυρα.

Από τα έγκυρα ψηφοδέλτια, 136.861 είναι υπέρ του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τα 104.323 είναι υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος και της Συμμαχίας για Αλλαγή και 19.289 ψήφοι υπέρ του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ενσωμάτωσης. Ακόμη το ρεκόρ των άκυρων ψηφοδελτίων και το μεγάλο ποσοστό αποχής θέτουν πολλά ερωτηματικά, όπως γράφει το himara.gr. 

Ως συνήθως το θέμα της καταμέτρησης των εκλογών στην Αλβανία, φαίνεται πως αποτελεί ακόμη πρόβλημα, μιας και πότε απέχουν οι σχετικές επιτροπές για την καταμέτρηση και πότε απέχουν διενέξεις μεταξύ των κομμάτων. Ακόμη και με την παρουσία του δυτικού παράγοντα στη χώρα, η αλβανική πολιτική σκηνή παραμένει δημοκρατικά ανώριμη και αυταρχική. 

Επίσης η χαμηλή συμμετοχή των πολιτών στις φετινές εκλογές, δεν φανερώνει μόνο τη δυσαρέσκεια των πολιτών, αλλά και τη μαζική μετανάστευση προς το εξωτερικό, η οποία έχει ενταθεί κατά τις δύο πρόσφατες θητείες του Ράμα στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας. 

Όσο για το εάν οι χθεσινές εκλογές μπορούν να θεωρηθούν δημοκρατικές, ίσως θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας και την ξαφνική 14μερη καραντίνα που επεβλήθη εκτάκτως για τους πολίτες που εισέρχονται στη χώρα, με πρόσχημα την πανδημία. 

Tags
Back to top button