Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αλβανία: Παραιτήθηκε ο Υπουργός εσωτερικών - "Κόλαση" από την οργή διαδηλωτών

Με τις διαδηλώσεις να επεκτείνονται και σε άλλες αλβανικές πόλεις, εκτός από τα Τίρανα, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα προέβη σήμερα το απόγευμα σε δηλώσεις για την εκτέλεση από την αστυνομία του 25χρονου Κλοντιάν Ράσια πριν δύο μέρες στα Τίρανα, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, αλλά είχε παραβιάσει το αστυνομικό ωράριο κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού.

Ο κ. Ράμα καταδίκασε την ενέργεια του αστυνομικού, χαρακτηρίζοντας την πράξη του, παράφορη παραβίαση του νόμου. Ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης και του κράτους. Το λόγο, είπε ο Ράμα στη συνέχεια, έχει τώρα η δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Σάντερ Λέσιαϊ υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του. Ο κ. Ράμα ανακοίνωσε ότι δέχτηκε την παραίτηση του υπουργού του, καθώς εκείνος, μετά τις δηλώσεις Ράμα, έδωσε στη δημοσιότητα το κείμενο της παραίτησής του.

Ωστόσο, ο Αλβανός πρωθυπουργός επωφελήθηκε της ευκαιρίας να υπερασπιστεί το έργο της αστυνομίας και για να καταφερθεί κατά του προέδρου της Δημοκρατίας, Ιλίρ Μέτα και της αντιπολίτευσης, οι οποίοι, κατά τον Ράμα, βρίσκονται πίσω από τις διαδηλώσεις στο όνομα του αδικοχαμένου νεαρού για πολιτικά τους οφέλη.

Όπως είναι γνωστό, σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε το γεγονός, χαρακτηρίζοντας την εκτέλεση του νεαρού, ως αποκορύφωμα της υπέρμετρης χρήσης βίας κατά των πολιτών και ως ένδειξη αξιοποίησης της αστυνομίας σε όφελος της κυβερνητικής πολιτικής και συμφερόντων.

Ωστόσο, στα Τίρανα συνεχίζονται οι βίαιες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, με αφορμή τη δολοφονία του 25χρονου. Το επίκεντρο των διαδηλώσεων έχει επικεντρωθεί έξω από το κτήριο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, αλλά και σε άλλα σημεία της πρωτεύουσας. Την ίδια ώρα η αστυνομία έχει τεθεί επί ποδός, ενώ έβγαλε στους δρόμους της πρωτεύουσας και θωρακισμένα οχήματα. Η βασική της μέριμνα επικεντρώνεται στην προστασία του πρωθυπουργικού μεγάρου.

Χθες στις βίαιες διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα 8 αστυνομικοί, δύο διαδηλωτές και ένας δημοσιογράφος τραυματίστηκαν, ενώ προκλήθηκαν ζημίες στο κτήριο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και στο πρωθυπουργικό μέγαρο. Ταυτόχρονα, πυρπολήθηκαν και γκρεμίστηκαν χριστουγεννιάτικα δέντρα και μέρος από τον υπόλοιπο χριστουγεννιάτικο στολισμό της πρωτεύουσας.

 

Tags
Back to top button