Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Αλμπίν Κούρτι: Η ιδέα της ανταλλαγής εδαφών με τη Σερβία εγκαταλείφθηκε…

Ο αρχηγός του Κινήματος της Αυτοδιάθεσης, Αλμπίν Κούρτι δήλωσε ότι αντί του διαλόγου με το Βελιγράδι θέλει να συμμετάσχει σε «εσωτερικό» διάλογο με στόχο τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου, σημειώνει σερβικό δημοσίευμα, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ο Κούρτι είπε ότι σε συνέντευξη για την ελβετική εφημερίδα «Le Temps»:

«Θέλω να ξεκινήσω έναν διάλογο προσανατολισμένο στο διάλογο με τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου. Όλοι πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα ​​και με σεβασμό, αλλά πρέπει να σταματήσουμε  τις δυνατές φράσεις όπως «διάλογος συμφιλίωσης» ή «ιστορικός διάλογος». Να μιλήσουμε για τους αγρότες, για καλλιέργεια, λιπάσματα, μηχανήματα, παραγωγή, τιμές καυσίμων;

Ας ξεκινήσουμε με κάτι, αντί να επαναλάβουμε τα ίδια ερωτήματα σχετικά με την ταυτότητα.

Όσον αφορά τον διάλογο με τη Σερβία, πρέπει να γίνει προς όφελος του πληθυσμού.

Μέχρι τώρα είχε να κάνει με τι είναι αυτό που πήρε ο καθένας από τον διάλογο, δηλαδή τι πήρε ο Βούτσιτς και τι ο Θάτσι, οι αυταρχικοί ηγέτες, δηλαδή,  που συναντήθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες», είπε ο Κούρτι.

Πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι η ιδέα της ανταλλαγής εδαφών με τη Σερβία σύντομα θα «εγκαταλειφθεί» εντελώς.

«Ναι, ελπίζω, αλλά δεν περνά μια εβδομάδα χωρίς έναν νέο εμπειρογνώμονα, μια ομάδα νέων εμπειρογνωμόνων, που θα έρθει με ένα παραμύθι – σχέδιο, που θα λύσει τα πάντα στα Βαλκάνια με ένα μαγικό ραβδί, βγάζοντας αυτήν την παλιά ιδέα από το ερμάριο», είπε ο Κούρτι.

«Η ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας δεν είναι σύμφωνη με το Σύνταγμά μας».

Όσον αφορά τις ανακοινώσεις του ηγέτη της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου και του υποψηφίου του κόμματος για πρόεδρο, Ραμούς Χαραντινάι, για την ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, ο Κούρτι σημείωσε ότι η ουσία είναι ο σεβασμός των δημοκρατικών διαδικασιών στο Κοσσυφοπέδιο και η ενοποίηση δεν είναι ένας από αυτούς.

«Όταν το Κοσσυφοπέδιο έγινε ανεξάρτητο, έλαβε το δικό του Σύνταγμα που λέει ότι ένα κυρίαρχο κράτος δεν έχει δικαίωμα να ενώνεται ελεύθερα με άλλα κράτη. Η κυριαρχία μας είναι περιορισμένη, αλλά όταν είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι, έχουμε επίσης το δικαίωμα να εγκαταλείψουμε αυτήν την ανεξαρτησία. Παράδειγμα για ένταξη στην Ομοσπονδία. Ωστόσο, το βασικό είναι να σεβαστούμε τις δημοκρατικές διαδικασίες», τόνισε ο Κούρτι.

Tags
Back to top button