Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγρότες: Τα αιτήματά τους μεταφέρονται στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε

«Οι αγρότες έχουν δίκιο σε πολλά, όχι σε όλα, σύντομα θα συναντηθώ μαζί τους στη Θεσσαλία» τονίζει ο
πρωθυπουργός στον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, ενώ αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη συνάντηση -τον επόμενο μήνα- του με τους αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι ωστόσο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, προγραμματίζοντας μεταξύ άλλων συλλαλητήριο στην Καρδίτσα. Ο Λευτέρης Αυγενάκης θα μεταφέρει τα αιτήματα του κλάδου στο συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρώπης που συνεδριάζει την ίδια μέρα στις Βρυξέλλες για τη Νέα Αγροτική Πολιτική.

«Nα μην ισχύσει η αναθεωρημένη ΚΑΠ. Nα πάρουμε τα χρήματα όπως ήταν και το `22 διότι χάνουμε ένα εισόδημα το οποίο είναι μεγάλο», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωτικής Ομοσπονδίας Αγορτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Κώστας Τζέλας.

Οι αγρότες αναμένουν τις αποφάσεις στο Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε.  τη Δευτέρα καθώς και τη συνεδρίαση της ομάδας των EUMED- 9 για τις αλλαγές στην Kοινή Aγροτική Πολιτική.

H νέα ΚΑΠ είναι ένα πολυσύνθετο πρόβλημα και όπως έχει συνομολογήσει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπάρχουν αστοχίες , είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας, Σωκράτης Αλειφτήρας.

Λ. Αυγενάκης: Η φωνή μας στις Βρυξέλλες θα είναι η φωνή όλων των αγροτών της χώρας

Με επιστολή του στους θεσμικούς φορείς και τα κόμματα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητά προτάσεις για δομικές αλλαγές στην ΚΑΠ. Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, ο Λευτέρης Αυγενάκης, θα καταθέσει 19 προτάσεις για τεχνικές αλλαγές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ. ώστε να γίνει πιο λειτουργική και επωφελής για τους αγρότες.

«Αύριο το πρωί ταξιδεύω για Βρυξέλλες και κυρίως θέμα είναι η αναθεώρηση της ΚΑΠ, με αλλαγές δομικές ή έστω τεχνικές. Η φωνή μου άυριο το πρωί και η φωνή όλης της ελληνικής κυβέρνησης είναι η φωνή των αγροτών», τόνισε ο υπουργός Αγορτικής Ανάπτυξης.

Ανήμερα της Συνόδου Κορυφής των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης.

Νωρίτερα οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησαν ολιγόωρο αποκλεισμό της Ιονίας Οδού.

Τη  Δευτέρα αγρότες της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας θα κλείσουν τα σύνορα στο τελωνείο της Νίκης από 
τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα , ενώ το τελωνείο των Ευζώνων θα κλείσει από τις 7.00 το απόγευμα έως τις 10:00 το βράδυ για τα φορτηγά.

Tags
Back to top button