Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Αγρυπνία για τον κορωνοϊό στο Άγιον Όρος

Μετά την απομάκρυνση όλων των προσκυνητών και την αναστολή της ισχύς των διαμονητηρίων, στο Άγιον Όρος μπαίνουν πλέον μόνο εργαζόμενοι κι αυτοί με ειδικό χαρτί εισόδου που παίρνουν από τις Μονές. Η αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, οδήγησε την Ιερά Κοινότητα στην λήψη απόφασης για την απαγόρευση εισόδου, ενώ με ειδική άδεια από την Μονή μπαίνουν και βγαίνουν και οι ίδιοι οι μοναχοί, που πλέον απαγορεύεται να μετακινούνται από Μονή σε Μονή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με νέα της απόφαση η Ιερά Κοινότητα καλεί όλες τις Μονές και τα εξαρτήματά τους σε αγρυπνία προς την προστάτιδα του Αγίου Όρους, την Παναγία και τον προστάτη άγιο κατά των λοιμωδών νόσων, τον Άγιο Χαράλαμπο, το βράδυ της Παρασκευής 27 Μαρτίου 2020. Το ίδιο βράδυ θα τελεστεί λιτανεία των ιερών λειψάνων και των θαυματουργών εικόνων κάθε Μονής ή εξαρτήματός της, με την ανάγνωση ειδικών ευχών, δεήσεων και κανόνων «κατά των λοιμικών ασθενειών».

Στην σχετική απόφαση επισημαίνεται ότι η Ιερά Κοινότητα συμπαρίσταται σε όσους έχουν νοσήσει, αλλά και «στους κυβερνώντας και τους μετ΄αυταπαρνήσεως διακονούντας τους έχοντας ανάγκην ταύτης της πρωτοφανούς δοκιμασίας» και παράλληλα εκφράζει «την θλίψιν των Αγιορειτών Πατέρων δι΄οιανδήποτε άκριτον γενικήν απαγόρευσιν της ορθοδόξου χριστιανικής λατρείας, ιδιαιτέρως μάλιστα εις καιρόν τοιαύτης της πανδημικής νόσου».

Tags
Back to top button