Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αφαίρεση άδεια οπλοφορίας για τον Στέφανο Χίο μετά τον πυροβολισμό

Στην αφαίρεση της άδεια οπλοφορίας του γνωστού δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Μακελειό», Στέφανου Χίου, προχώρησε προχθές η ΕΛ.ΑΣ., μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε

σε βάρος του για εκφοβιστικό πυροβολισμό σε βάρος δικαστικού επιμελητή.

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα τη Μεγάλη Τετάρτη, στις 4 Απριλίου 2018, όταν δικαστικός επιμελητής μετέβη στα γραφεία της εφημερίδας «Μακελειό» στην οδό Δοϊράνης στην Καλλιθέα, προκειμένου να επιδώσει εξώδικο στον δημοσιογράφο με αφορμή δημοσίευμα του εντύπου του. Σε έξαλλη κατάσταση ο Στέφανος Χίος φέρεται, σύμφωνα με μαρτυρία, να πυροβόλησε για εκφοβισμό, με αποτέλεσμα έντρομος ο δικαστικός επιμελητής να αποχωρήσει.

Πληροφορίες του «Έθνους» αναφέρουν ότι από εκείνη την ημέρα κινήθηκαν οι διαδικασίες για την αφαίρεση της άδειας οπλοφορίας του δημοσιογράφου. Την περασμένη εβδομάδα αστυνομικοί κατάσχεσαν το πιστόλι του Χίου και προχθές έγινε η αφαίρεση της άδειας οπλοφορίας του από την αρμόδια υπηρεσία της ΓΑΔΑ. Αρμόδιες πηγές σχολίαζαν ότι παρά το σοβαρό περιστατικό στην Καλλιθέα χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τρεις εβδομάδες για να κατασχεθεί το όπλο του δημοσιογράφου από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο δικαστικός επιμελητής έχει δώσει κατάθεση στην Αστυνομία, στην οποία αναφέρει ότι είδε τον Στέφανο Χίο να κρατάει όπλο και να πυροβολεί στο έδαφος. «Κρατούσε όπλο. Αν ήθελε να με σκοτώσει θα μπορούσε. Δεν ήθελε», φέρεται να κατέθεσε. Η συγκεκριμένη μαρτυρία χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική για τη δικαστική έκβαση της υπόθεσης.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Χίος είχε γράψει μετά το περιστατικό (και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της αναζήτησής του από αστυνομικούς στο πλαίσιο του αυτοφώρου) την παρακάτω δήλωση: «Τι έγινε ρε παιδιά; Πάλι με ψάχνουν τα μπατσακια του Τόσκα κατά εκατοντάδες, την ώρα που οφείλουν να αναζητούν τους εγκληματίες που έστειλαν τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Σταματιάδη που χαροπαλεύει; Ντροπή σας! Θα σας κρίνει ο Θεός και ο λαός! Τμήμα ανθρωποκτονιών, Προστασία Πολιτεύματος, Ασφάλεια, ΔΙ.ΑΣ. Όλοι μαζί σε πολιορκία στην εφημερίδα μας για να μην βγει η αυριανή έκδοση. Θα λογαριαστούμε με όλους».

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος επεσήμανε ότι «το κράτος Δικαίου οφείλει να συμπαρίσταται και να προστατεύει τους ανθρώπους που επιτελώντας το καθήκον τους, εφαρμόζουν τους νόμους. Έχουμε εγκαίρως ενημερώσει για τους κινδύνους που εγκυμονεί η συνεχιζόμενη καλλιέργεια αδιαφορίας και αμφισβήτησης των νόμων και των δικαστικών αποφάσεων από διαφόρους».

Tags
Back to top button