Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδιάφορες οι αγορές στον ανασχηματισμό – Ψηλά τα επιτόκια

Στα κύματα των αγορών χάθηκε ο ανασχηματισμός, όπως μαρτυρούν οι αποδόσεις των ομολόγων, οι οποίες ουδόλως συμμερίστηκαν το πανηγυρικό κλίμα στην Αθήνα, λίγο πριν από την πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση.

Με την τιμή του 10ετούς να σκαρφαλώνει εκ νέου πάνω από το 4,2%, ευρωπαϊκές πηγές που κλήθηκαν από το iefimerida να σχολιάσουν τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, παρατήρησαν ότι πρόκειται για μια κίνηση που αφορά αποκλειστικά και μόνο στο εσωτερικό ακροατήριο. «Who’s Papakosta?» αναρωτιούνταν, δε, με μια διάθεση αστεϊσμού για μια από τις πρωταγωνίστριες των κυβερνητικών ανακατατάξεων, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό που τους απασχολούσε ήταν τι θα γίνει με τα υπουργεία- κλειδιά και ειδικά με το υπουργείο Οικονομικών, εν όψει των δύσκολων διαβουλεύσεων για τις συντάξεις και το υπόλοιπο δημοσιονομικό «πακέτο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η παραμονή του Ε. Τσακαλώτου και του Γ. Χουλιαράκη στις θέσεις τους, καθώς και της Ε. Αχτσιόγλου και του Δ. Λιάκου, είναι από μόνη της μια θετική είδηση, καθώς αποτελούν πρόσωπα αναφοράς για τους ξένους τεχνοκράτες και αν μη τι άλλο υπάρχει κώδικας επικοινωνίας μαζί τους, ακόμα και για τα δύσκολα θέματα, όπως οι συντάξεις. Ο «καυτός» φάκελος των μειώσεων δεν αναμένεται να ανοίξει στη σημερινή συνεδρίαση του Euroworking Group, που έχει στην ατζέντα του την ενεργοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού Χρέους, ωστόσο πλησιάζει η ώρα που θα μετρηθούν τα «κουκιά».

Γιώργος Παππούς

iefimerida.gr

Tags
Back to top button