Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

9 τροφές στις οποίες θα βρεις περισσότερη βιταμίνη C κι από ένα πορτοκάλι

 

Ένα μεσαίο πορτοκάλι περιέχει κατά μέσο όρο 75 mg βιταμίνης C.


Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 90 mg για τους άντρες και 75 mg για τις γυναίκες. Η δράση της, πολυεπίπεδη και εξαιρετικά ωφέλιμη για τον οργανισμό σου. Αντικαρκινικό, αντιοξειδωτικό, ασπίδα για τη γρίπη, για τη διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών, των δοντιών, των ματιών, των αιμοφόρων αγγείων αλλά και του μεταβολισμού. Κι αυτά είναι τα πιο σημαντικά.

Αλλά βιταμίνη C δεν είναι μόνο τα πορτοκάλια, υπάρχουν κι άλλες πηγές από τις οποίες μπορείς να απορροφήσεις αυτό το πολύτιμο συστατικό, ακόμα και σε μεγαλύτερη ποσότητα.

> Φράουλες: 85 mg ανά φλιτζάνι.

> Ανανάς: 79 mg ανά φλιτζάνι.


> Γουλί (ή γογγυλοκράμβη): 84 mg ανά φλιτζάνι.

> Μάνγκο: 122 mg ανά φρούτο.

> Λαχανάκια Βρυξελλών: 75 mg ανά φλιτζάνι.

> Ακτινίδιο: 128 mg ανά φλιτζάνι.

> Παπάγια: 95 mg ανά φρούτο.

> Πιπεριά: από 95 mg η πράσινη μέχρι και 300 mg η κίτρινη!

> Μπρόκολο: 81 mg ανά φλιτζάνι.

Πηγή: ladylike.gr

Tags
Back to top button