Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Γυναίκα

7 λόγοι που καταστρέφουν τη σχέση σου με τη μητέρα σου

Η σχέση της κόρης με τη μητέρα της σημαδεύει και καθορίζει τις ζωές και των δύο γυναικών γι αυτο πρέπει να διατηρηθεί αναλλοίωτη μέσα στο χρόνο. Διάβασε παρακάτω τις επτά συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις, αν θέλεις να το πετύχεις…

Μιλάς με θυμό 

Ορισμένες φορές οι διαφωνίες που προκαλούνται ανάμεσα σε δύο πρόσωπα οδηγούν σε ένταση. Παρόλα αυτά, όταν πρωταγωνιστές αυτών των διαφωνιών είστε εσύ και η μητέρα σου, θα πρέπει να της συμπεριφέρεσαι με ευγένεια, σεβασμό και κατανόηση αλλά και να επικοινωνείς κάθε σου πρόβλημα με θετικό τρόπο. Δώσε χώρο και χρόνο στον εαυτό σου να ηρεμήσει, διαφορετικά κινδυνεύεις να της πεις πράγματα που δεν θα τα εννοείς και θα την πληγώσουν.

Δεν την εκτιμάς όσο θα έπρεπε

Τα περισσότερα παιδιά παραβλέπουν το γεγονός, ότι οι μητέρες αισθάνονται υποτιμημένες, ενώ στην πραγματικότητα γίνονται όλες τους θυσία για να προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν σε αυτά. Πες της ένα απλό «ευχαριστώ» και φτιάξε της τη μέρα, όταν τη βλέπεις να είναι πολύ κουρασμένη ή να έχει «πέσει» ψυχολογικά. Οι μικρές καθημερινές κινήσεις έχουν τη μεγαλύτερη αξία.

Δεν διασκεδάζεις μαζί της

Ο σεβασμός απέναντι στη μητέρα σου δεν σημαίνει, ότι η σχέση σας θα πρέπει να είναι απρόσωπη. Αντιθέτως, αν τη «γεμίσεις» με στιγμές γέλιου και χαράς, τότε θα τη δεις να αλλάζει κάθε μέρα προς το καλύτερο και ο δεσμός σας θα γίνει ακόμα πιο δυνατός. Μια μητέρα δεν παύει να είναι άνθρωπος με αισθήματα κι ανάγκες. Δώσε της την ευκαιρία να μοιραστεί μαζί σου ευχάριστες καταστάσεις και να ξεχάσει τα προβλήματα και τα άγχη. Ανακαλύψτε μαζί νέες γωνιές στην πόλη, πηγαίνετε για ψώνια, απολαύστε ένα γεύμα. Γνωρίστε καλύτερα η μια την άλλη.

Τηρείς με υπερβολή μια στάση άμυνας απέναντι της

Ο ρόλος της μητέρας είναι προστατευτικός και συχνά αυτό μπορεί να σου δημιουργεί την εντύπωση ότι αντιτίθεται στα «θέλω» σου. Ωστόσο, θα πρέπει να κατανοήσεις ότι το κάνει για καλό σκοπό. Δείξε της ότι είναι σημαντικό πρόσωπο στη ζωή σου, αλλά φρόντισε να της φερθείς τρυφερά αυτές τις φορές που αισθάνεσαι πίεση. Μην της επιτίθεσαι και μην κρατάς στάση άμυνας που δεν θα σου επιτρέψει να της μιλήσεις ανοιχτά για θέματα που σε απασχολούν.

Εξαρτάσαι πολύ από εκείνη

Ενώ υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που μετά την ενηλικίωση επιζητούν να απομακρυνθούν από την οικογένεια και να ζήσουν ανεξάρτητα, εσύ ίσως ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν μπορούν να «ξεκολλήσουν» από τη μητρική αγκαλιά. Αυτό δεν είναι υγιές για καμία από τις δυο σας. Ξεκαθαρίστε ότι είστε δύο ενήλικες που καθένας μπορεί πια να φροντίσει μόνος του τον εαυτό του και βάλτε όρια.

Της αποκαλύπτεις τα πάντα

Ποιος είπε ότι χρειάζεται να λες τα πάντα στη μητέρα σου; Γίνε επιλεκτική ως προς το τι μοιράζεσαι μαζί της και εννοούμε τα προσωπικά σου. Αυτό θα «σώσει» και τις δυο σας από πολλά άγχη και πονοκεφάλους ή διαφωνίες.

Δεν έχεις πίστη στον εαυτό σου ως γονιός η ίδια

Οι περισσότεροι γονείς και οι μητέρες ιδιαίτερα ασκούν κριτική στα παιδιά τους, όταν αυτά γίνονται με τη σειρά τους γονείς. Κάτι τέτοιο είναι πιθανό να φέρει εντάσεις ανάμεσα στη σχέση τους. Θα πρέπει λοιπόν να έχεις αυτοπεποίθηση για τη συμπεριφορά σου και τις ικανότητες σου να αναθρέψεις τα παιδιά σου, αλλά να σκέφτεσαι παράλληλα ότι οποιαδήποτε παρατήρηση γίνεται από καρδιάς.

Tags
Back to top button