Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

60 νεκροί από βομβαρδισμούς του Ισραήλ στα νότια και στην κοιλάδα Μπεκάα του Λιβάνου

Στους 45 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών από το χθεσινό πλήγμα του Ισραήλ  στην πόλη Αΐν ελ Ντέλεμπ κοντά στη Σάιντα, τη μεγαλύτερη πόλη του νοτίου Λιβάνου, σε νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα Δευτέρα οι λιβανικές αρχές, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει την έντονη εκστρατεία βομβαρδισμών σε όλη τη χώρα.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι «45 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν» σε επικαιροποιημένο απολογισμό της «επίθεσης του ισραηλινού εχθρού στην Αΐν ελ Ντέλεμπ», κοντά στη Σάιντα την Κυριακή. Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων (ANI) τόνισε το πλήγμα είχε στόχο ένα κτίριο το οποίο, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού κατέρρευσε ολοσχερώς.

Παράλληλα το υπουργείο τόνισε ότι ένα ισραηλινός βομβαρδισμός στην κοιλάδα Μπεκάα σκότωσε 12 άτομα, μεταξύ τους και διασώστες από την Ισλαμική Επιτροπή Υγείας που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ.

Ένα «πλήγμα του εχθρού στο κέντρο πολιτικής προστασίας της Ισλαμικής Επιτροπής Υγείας σκότωσε έξι μέλη του προσωπικού διασωστών και τραυμάτισε άλλα τέσσερα» στο Σοχμόρ, τόνισε το υπουργείο, καταδικάζοντας εκ νέου «στοχοθέτηση από το Ισραήλ υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών».

Στο μέτωπο της Συρίας, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τόνισε ότι επτά φιλοϊρανοί μαχητές τραυματίστηκαν σε ισραηλινό πλήγμα σήμερα το πρωί στη Συρία κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

«Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέα επιδρομή, με στόχο ένα κτίριο κοντά στο μεθοριακό φυλάκιο Τζντεϊντέτ Γιαμπούς», τόνισε το Παρατηρητήριο, διευκρινίζοντας ότι επτά φιλοϊρανοί μαχητές, μεταξύ των οποίων δύο Σύροι, τραυματίστηκαν. Οι εθνικότητες των υπολοίπων δεν διευκρινίστηκαν.

Αυτό το συνοριακό πέρασμα, που βρίσκεται στον δρόμο που συνδέει τη Βηρυτό με τη Δαμασκό, κατακλύζεται εδώ και μια εβδομάδα από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, Λιβανέζους αλλά και Σύρους πρόσφυγες, που προσπαθούν να γλιτώσουν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον Λίβανο.
 

Tags
Back to top button