Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

57 συλλήψεις και 17 αστυνομικοί τραυματίες, μετά από φιλοπαλαιστινιακή διαδήλωση στο Βερολίνο

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε την σύλληψη 57 ατόμων κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Βερολίνο υπέρ της Παλαιστίνης στο περιθώριο του Pride, ενώ μέτρησε 17 τραυματίες αστυνομικούς.

Έκανε λόγο σε ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ για «διατάραξη της δημόσιας τάξης», μεταξύ άλλων ενέργειες «αντίστασης» στις δυνάμεις επιβολής του νόμου, όπως ρίψεις μπουκαλιών και ξυλοδαρμούς, όπως και αντισημιτικά συνθήματα και «τη χρήση συμβόλων αντισυνταγματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων».

Παρά τις προειδοποιήσεις, οι διοργανωτές δεν κατάφεραν να επαναφέρουν την τάξη μεταξύ των συμμετεχόντων στη διαδήλωση, συμπλήρωσε η αστυνομία, η οποία μέτρησε περίπου 10.000 διαδηλωτές, ενώ είπε πως διέλυσε την κινητοποίηση.

Οι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κινήματος που ονομάζεται «The Internationalist Queer Pride for Liberation (IQP)» που τάσσεται υπέρ «ενός αγώνα αντι-ιμπεριαλιστικού, αντι-αποικιοκρατικού και αντισιωνιστικού», σύμφωνα με το ιστότοπό του.

Η πορεία πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την Παρέλαση Υπερηφάνειας, που βρισκόταν σε εξέλιξη σε μια άλλη συνοικία της γερμανικής πρωτεύουσας. Εκεί επίσης η αστυνομία προχώρησε σε 64 συλλήψεις για «εξύβριση, ξυλοδαρμούς, τραυματισμούς και χρήση συμβόλων αντισυνταγματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων», ανέφερε η αστυνομία, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Εξάλλου, μία αντι-διαδήλωση ακροδεξιών πραγματοποιήθηκε κατά της Πορείας Υπερηφάνειας και περίπου 20 άνθρωποι συμμετείχαν, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Είκοσι άνθρωποι που συνδέονταν με αυτήν την κινητοποίηση συνελήφθησαν, διευκρίνισε η αστυνομία στο AFP.

Tags
Back to top button