Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

4χρονο αγόρι ξεγέλασε τον θάνατο - Έκλεισε η μηχανική υποστήριξη και τα κατάφερε

Ένα 4χρονο παιδί έγινε ο πρώτος ασθενής στη βρετανική ιατρική ιστορία που βγήκε από τη μηχανική υποστήριξη ζωής και συνέχισε να αναρρώνει - τόσο πολύ ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι με τους γονείς του.

Αυτή η ιστορία περιστρέφεται γύρω από ένα ευαίσθητο θέμα σχετικά με τους ασθενείς που βρίσκονται σε τελικό στάδιο, τις αποφάσεις γύρω από το τέλος της ζωής, μερικές φορές μικρής ηλικίας, και τους ρόλους που παίζουν οι γονείς, οι γιατροί ή τα δικαστήρια στη λήψη αυτών των αποφάσεων.

Η απόφαση για τη διακοπή της υποστήριξης της ζωής του διατάχθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου μετά από ακρόαση κατά την οποία οι γιατροί του αγοριού δήλωσαν ότι ο τεχνητός αερισμός δεν οδηγούσε σε καμία βελτίωση και ότι η κατάστασή του, που περιλαμβάνει σοβαρές εγκεφαλικές ανωμαλίες, συνέχιζε να επιδεινώνεται.

Αναφερόμενος ως NR στην υπόθεση για λόγους εμπιστευτικότητας, ο δικαστής Poole, ο προεδρεύων δικαστής, δήλωσε ότι ήταν «χαρά» να δει αυτό το «αξιοθαύμαστο αγόρι» στο σπίτι με τους «αφοσιωμένους γονείς του».

Έφυγε από τη ζωή ο Σάμι Μπάσο: Ήταν ο άνδρας που έζησε περισσότερο από κάθε άλλο ασθενή με το σύνδρομο της προγηρίας

«Δεν επιθυμώ να υποβαθμίσω τη συναισθηματική αναταραχή που υπέστησαν ο κ. και η κ. R και τα συνεχή βάρη που υφίσταται ο NR εξαιτίας της κατάστασής του, αλλά μου φαίνεται ότι αποτελεί θαυμάσια έκπληξη το γεγονός ότι ο NR διέψευσε τις προσδοκίες, ότι δεν χρειάζεται πλέον συνεχείς επεμβατικές παρεμβάσεις και, ιδίως, ότι μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι του με την στοργική φροντίδα των αφοσιωμένων γονέων του», δήλωσε ο Poole, σύμφωνα με το BBC.

Έχουν περάσει αρκετοί μήνες κατ' οίκον φροντίδας, κατά τη διάρκεια των οποίων ο NR μπόρεσε να παίξει έξω σε ένα πάρκο, «να νιώσει τον άνεμο στα μαλλιά του και τον ήλιο στο πρόσωπό του», πτυχές που οδήγησαν τον Poole να ανατρέψει την προηγούμενη απόφαση που θα έδινε στους γιατρούς νομική προστασία για την παρακράτηση ορισμένων επεμβατικών θεραπειών, καθώς και της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης - με μια λέξη, επειδή θα παρέτεινε μόνο μια εν πολλοίς κενή, ταλαιπωρημένη ζωή.

 

«Η απόφαση να αποσυρθεί η θεραπεία που διατηρεί την επιβίωση δεν είναι απόφαση να επέλθει ο θάνατος του ασθενούς, αλλά απόφαση ότι η συνέχιση της θεραπείας δεν είναι προς το συμφέρον του», διευκρίνισε ο δικαστής Poole, ο οποίος είπε ότι κατά τη στιγμή της απόφασης, η μόνη αναγνωρίσιμη ευχαρίστηση στη ζωή του NR ήταν το παρηγορητικό άγγιγμα των γονέων του.

Ο NR συνεχίζει να βελτιώνεται. Δεν χρειάζεται πλέον τεχνητό αερισμό και πρόσφατα σταμάτησε να βασίζεται σε ουροκαθετήρα.

Ο NR θα λαμβάνει πλέον θεραπεία, ακόμη και σε περίπτωση επείγουσας επιστροφής παλαιότερων συμπτωμάτων, όπως ένα φυσιολογικό αγόρι. Οι προηγούμενες περίοδοι σε μηχανική υποστήριξη δεν θα επηρεάσουν τις αποφάσεις για τη θεραπεία - κάτι που η μητέρα του λέει ότι «του αξίζει» αφού πάλεψε από μια τόσο μακρά περίοδο στο χείλος του γκρεμού.

Το δικαστήριο δήλωσε ότι η εμφάνιση της ανάρρωσης του NR θα εγείρει προκλητικά ερωτήματα για μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις επί του θέματος.

Tags
Back to top button