Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κύπρος

16χρονος «έσπασε» την καραντίνα και πήγε για προπόνηση - 45 ποδοσφαιριστές σε περιορισμό

Ιδιαίτερα απρόσεκτος εμφανίστηκε ένας 16χρονος ποδοσφαιριστής, που αψήφισε τις οδηγίες για καραντίνα και αποφάσισε να συμμετάσχει σε προπόνηση ποδοσφαιρικού σωματείου πριν λάβει τα αποτελέσματα του τελευταίου επαναληπτικού τεστ, με αποτέλεσμα να τεθούν σε περιορισμό 45 συμπαίκτες του.

Τηn υπόθεση παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, ο οποίος μιλώντας το πρωί στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε καταγγελία 16χρονου, ο οποίος διαγνώστηκε ως θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως διευκρίνισε, ο ανήλικος έσπασε την καραντίνα, πριν λάβει τα αποτελέσματα του δεύτερου επαναληπτικού τεστ και πήγε σε προπόνηση.

Ο ανήλικος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό στις 7 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να μπει σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στις 21 Αυγούστου είχε υποβληθεί στο πρώτο επαναληπτικό τεστ, με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, έπρεπε να υποβληθεί και σε δεύτερο επαναληπτικό τεστ για να αποδεσμευτεί από την καταντίνα.

Ωστόσο, δεν περίμενε τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης και πήγε σε προπόνηση. Στην προπόνηση, ο 16χρονος ήρθε σε επαφή με 45 συμπαίκτες του, οι οποίοι έχουν τεθεί σε αυτοπεριορισμό, καθώς επίσης και οι έξι προπονητές του.

Όπως τόνισε ο κ. Ανδρέου, φαίνεται ότι το αποτέλεσμα του δεύτερου επαναληπτικού τεστ, στο οποίο υποβλήθηκε ο ανήλικος στις 24 Αυγούστου, είναι θετικό.

Μετά την καταγγελία του Υπουργείου Υγείας, η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, από την έρευνα θα διαφανούν οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες ο 16χρονος έσπασε την καραντίνα. Κληθείς να απαντήσει ποιοι είναι υπόλογοι, ξεκαθάρισε πως ευθύνη έχουν τόσο οι γονείς, όσο και ο 16χρονος.

Tags
Back to top button