Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ

11 μυστήρια που οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν ακόμα και σήμερα – Με το #10 θα σας Σηκωθεί η Τρίχα! (εικόνες, βίντεο)

Φαίνεται λες και οι επιστήμονες τα έχουν ήδη μελετήσει όλα στον πλανήτη μας, αλλά αυτό δεν ισχύει. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 11 συναρπαστικά μυστήρια που δεν έχουν βρει λογική εξήγηση μέχρι στιγμής.


1. Πώς γουργουρίζουν οι γάτες;

Οι γάτες γουργουρίζουν όταν αισθάνονται χαρούμενες, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο. Όταν γουργουρίζουν, δεν ακούγεται καν ο χτύπος της καρδιάς τους! Οι επιστήμονες λένε ότι οι γάτες βγάζουν αυτόν τον ήχο από τις φωνητικές τους χορδές. Η συχνότητα του επιταχύνει την επούλωση και μειώνει τον πόνο, γι’αυτό και οι γάτες γουργουρίζουν όταν αισθάνονται στρες ή όταν χτυπάνε.

2. Από που προέρχονται κάποια πλάσματα;

Πολλά είδη δεν έχουν καθόλου απογόνους. Κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς εξελίχθηκαν τα αμφίβια από τα ψάρια, γιατί τα πρώτα ζώα της στεριάς είχαν καλά αναπτυγμένα μέλη και κεφάλια. Επίσης, λέγεται ότι οι δεινόσαυροι εξαφανίστηκαν μετά από έναν φυσικό κατακλυσμό 65 εκατομμύρια χρόνια πριν. Ταυτόχρονα, εμφανίστηκαν είδη θηλαστικών από το πουθενά.


3. Έχουν οι αγελάδες μαγνητική πυξίδα;

Χρησιμοποιώντας το Google Earth, οι επιστήμονες μελέτησαν πολλές φωτογραφίες αγελάδων που έβοσκαν και ανακάλυψαν ένα παράξενο μοτίβο. Το 70% των αγελάδων στρέφουν το κεφάλι προς τον βορρά όταν τρώνε ή πίνουν. Αυτό παρατηρήθηκε σε όλες τις ηπείρους, ανεξαρτήτως εδάφους, καιρού και άλλων παραγόντων.

4. Τι ήταν η ζελατινώδης βροχή;

Τον Αύγουστο του 1994 συνέβη κάτι ασυνήθιστο στο Oakville της Ουάσιγκτον. Αντί για βροχή έπεσαν από τον ουρανό ουσίες που έμοιαζαν με ζελέ. Την επόμενη μέρα, πολλοί εμφάνισαν συμπτώματα όμοια με της γρίπης.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν την ουσία: περιείχε δύο είδη βακτηριών, ένα από τα οποία υπάρχει στο πεπτικό σύστημα του ανθρώπου. Δεν μπόρεσαν να βρουν σύνδεση ανάμεσα στα βακτήρια και την μυστηριώδη επιδημία.

5. Τι είναι η σκοτεινή ύλη;

Περίπου το 27% του σύμπαντος αποτελείται από σκοτεινή ύλη. Δεν εκπέμπει ούτε αλληλεπιδρά με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, γι’αυτό και είναι αδύνατο να εντοπιστεί. Οι πρώτες θεωρίες για την σκοτεινή ύλη εμφανίστηκαν περίπου 60 χρόνια πριν, αλλά οι επιστήμονες δεν έχουν παρουσιάσει ξεκάθαρες αποδείξεις για την ύπαρξη της.

6. Πόσοι πλανήτες υπάρχουν στο ηλιακό μας σύστημα;

Από τότε που ο Πλούτωνας έπαψε να θεωρείται επισήμως πλανήτης, πιστεύεται ότι υπάρχουν 8 πλανήτες. Η ζώνη Kuiper πέρα από τον Πλούτωνα αποτελείται από παγωμένα αντικείμενα. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν χιλιάδες αντικείμενα στην περιοχή που είναι μεγαλύτερα από τον Πλούτωνα. Επίσης, παρατηρήθηκε ένα μεγάλο κενό στην ζώνη Kuiper – ένας άγνωστος πλανήτης στο μέγεθος της Γης τράβηξε όλα τα πετρώματα από την ζώνη πάνω του.

7. Γιατί υπάρχουν δεξιόχειρες και αριστερόχειρες;

Οι περισσότεροι άνθρωποι (75-90%) είναι δεξιόχειρες και μια μειονότητα (5-30%) είναι αριστερόχειρες. Ένας απροσδιόριστος αριθμός ατόμων είναι αμφίχειρες. Τα γονίδια ασκούν κάποια επιρροή, αλλά δεν έχει βρεθεί το «γονίδιο του αριστερόχειρα». Το κοινωνικό περιβάλλον, επίσης, επηρεάζει ποιο χέρι θα επικρατήσει: όταν τα αριστερόχειρα παιδιά αναγκάζονται να μάθουν να γράφουν με το δεξί, κάποια γίνονται δεξιόχειρες.

8. Γιατί εξαφανίστηκαν τα μεγάλα θηλαστικά;

Τα γιγάντια θηλαστικά εξαφανίστηκαν περίπου 10.000 χρόνια πριν. Κάποιοι πιστεύουν ότι τα σκότωσε η κλιματική αλλαγή, αλλά δεν υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις. Σύμφωνα με μια άλλη θεωρία, τα ζώα αυτά πέθαναν λόγω υποσιτισμού. Οι επιστήμονες στην Αλάσκα ανακάλυψαν μαμούθ διατηρημένα σε καλή κατάσταση με στομάχια γεμάτα χόρτα που δεν είχαν χωνέψει.

9. Γιατί ονειρευόμαστε;

Κάποιοι πιστεύουν ότι τα όνειρα είναι τυχαίες εικόνες και κύματα του εγκεφάλου. Άλλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για επιθυμίες, άλυτα προβλήματα και εμπειρίες του υποσυνείδητου. Η μελέτη των ονείρων ονομάζεται ονειρολογία. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι τα όνειρα συμβολίζουν κάτι κρυμμένο βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς.

10. Τι είναι το βουητό του σύμπαντος;

Το 2006, οι επιστήμονες μελετούσαν κάποια νεαρά αστέρια όταν άκουσαν ένα μυστηριώδες βουητό. Παρ’όλο που ο ήχος δεν μπορεί να ταξιδέψει στο διάστημα, τα ραδιοκύματα μπορούν. Αλλά από πού προέρχονται; Οι ερευνητές ξέρουν μόνο ότι τα κύματα δεν ανήκουν σε αστέρια ή γνωστά συμπαντικά φαινόμενα.

11. Γιατί έχουμε διαφορετικές ομάδες αίματος;

Οι ομάδες αίματος έχουν διαφορετικά αντιγόνα στα κύτταρα του αίματος. Αποτελούν σήματα για τα αντισώματα που καταστρέφουν τα ξένα κύτταρα στο σώμα. Αλλά οι επιστήμονες δεν έχουν απάντηση ως προς το γιατί είναι διαφορετικά.

Υπάρχει μια προτεινόμενη εξήγηση ότι σχετίζονται με τις ασθένειες και την ανοσία. Όσοι έχουν ομάδα αίματος Β, είναι πιο επιρρεπείς στο E.coli. Όσοι έχουν ομάδα αίματος Ο, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από ελονοσία.

fanpage

Tags
Back to top button