Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

''Χείρα βοηθείας'' από την ''Oxygen Express'' στην Ινδία

Ζωτικής σημασίας ιατρικά εφόδια συνέρρευσαν στην Ινδία την Τρίτη, καθώς νοσοκομεία με έλλειψη οξυγόνου και κλινών αναγκάζονται να διώχνουν ασθενείς με κορονοϊό και η έξαρση των κρουσμάτων αυξάνει δραματικά τους νεκρούς, που πλησιάζουν τις 200.000.  

  Ένα φορτίο από τη Βρετανία, με 100 αναπνευστήρες και 95 συμπυκνωτές οξυγόνου, κατέφθασε στο Νέο Δελχί, μετέδωσε το συνεργαζόμενο με το Reuters ANI, ενώ η Γαλλία αποστέλλει γεννήτριες οξυγόνου ικανές να παρέχουν σε 250 ασθενείς με το αέριο για ένα έτος, ανέφερε η γαλλική πρεσβεία.

Το πρώτο τρένο του «Oxygen Express» κατέφθασε στο Νέο Δελχί φορτωμένο με περίπου 70 τόνους οξυγόνου από μια ανατολική πολιτεία, ωστόσο η κρίση δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο στην πόλη των 20 εκατομμυρίων κατοίκων που είναι στο επίκεντρο του νεότερου κύματος μολύνσεων.

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να εξασφαλίσει 4.000 συμπυκνωτές οξυγόνου στην Ινδία, όπου μαζικές συγκεντρώσεις, πιο μεταδοτικές παραλλαγές του ιού και χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού έχουν πυροδοτήσει το ξέσπασμα.

«Πολλοί σπεύδουν στο νοσοκομείο, αν και μπορεί να υπάρξει παρακολούθηση υγείας στο σπίτι με ασφάλεια», είπε ο Ταρίκ Τζασάρεβιτς, εκπρόσωπός του, στο Reuters.

Τα 323.144 νέα κρούσματα στην Ινδία μέσα στις τελευταίες 24 ώρες βρίσκονταν κάτω από το ζενίθ των 352.991 τη Δευτέρα, ενώ 2.771 θάνατοι ανέβασαν το σύνολο στους 197.894.

Τα λιγότερα κρούσματα οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό σε μείωση των τεστ, ανέφερε ο Ρίτζο Μ. Τζον, ειδικός σε θέματα οικονομίας της υγείας του Ινδικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ στην Κεράλα.

Το Νέο Δελχί είναι σε lockdown, όπως και η νότια πολιτεία της Καρνατάκα και η Μαχαράστρα, που έχει πληγεί βαρύτατα- αν και κάποιες πολιτείες πρόκειται να προβούν σε άρσεις περιορισμών αυτή την εβδομάδα. Η ινδική κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις της για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ ακόμα και η Κίνα, που είναι σε αντιπαράθεση με την Ινδία για τα σύνορα στα Ιμαλάια, έχει πει ότι προσπαθεί να της στείλει ιατρικές προμήθειες.

Ινδία: Παγκόσμιο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι έχει προτρέψει όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν εν μέσω της «θύελλας» των μολύνσεων.

Σε κάποιες από τις πόλεις που έχουν πληγεί βαρύτερα, πτώματα αποτεφρώνονται σε αυτοσχέδιες εγκαταστάσεις σε πάρκα και πάρκινγκ, ενώ τηλεοπτικοί σταθμοί έδειξαν εικόνες με πτώματα φορτωμένα σε ένα ασθενοφόρο στην πόλη Μπιντ στα δυτικά.

Ξενοδοχεία και βαγόνια τρένων έχουν μετατραπεί σε εγκαταστάσεις φροντίδας για να καλυφθεί η έλλειψη κλινών, μα ειδικοί θεωρούν πως η επόμενη κρίση θα έχει να κάνει με την έλλειψη υγειονομικών.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ έχει προειδοποιήσει πως η ινδική οικονομία, η έκτη μεγαλύτερη στον κόσμο, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόβλημα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, επιβραδύνοντας την παγκόσμια οικονομία. «Αναμένουμε ότι θα χειροτερέψει κι άλλο πριν αρχίσει να βελτιώνεται.

Η Ινδία, με πληθυσμό 1,3 δισ., έχει 17,64 εκατ. καταγεγραμμένα κρούσματα, μα ειδικοί πιστεύουν ότι μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ παραπάνω.

Tags
Back to top button