Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

''Επανάσταση'' από τις ΗΠΑ: Χρησιμοποιεί σε ασκήσεις την Τεχνητής Νοημοσύνη

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν ένα στρατιωτικό πείραμα αυτό το φθινόπωρο για να δοκιμάσουν νέες ιδέες, συμπεριλαμβανομένης της Τεχνητής Νοημοσύνης υπό συνθήκες πεδίου μάχης, για να αποκτήσουν την ικανότητα να νικήσουν έναν «αντίπαλο υψηλής τεχνολογίας με εντυπωσιακή ομοιότητα με την Κίνα». 

 
Το πείραμα, με την ονομασία Project Convergence, θα διοργανωθεί από τον στρατό στην Αριζόνα τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Tobin Magsig, επικεφαλής της κοινής διοίκησης εκσυγχρονισμού του στρατού, που αναφέρεται από την αμερικανική αμυντική έκδοση, DefenseOne.

 
Το έργο «έχει γίνει το μεγαλύτερο τεχνολογικό πείραμα μάχης του στρατού για να δοκιμάσει νέα τεχνητή νοημοσύνη, αυτονομία και εργαλεία λογισμικού, ακόμη και ταχεία ανάπτυξη λογισμικού υπό συνθήκες πεδίου μάχης.
Είναι τώρα το «σημαντικότερο στρατιωτικό πείραμα των ΗΠΑ για να δοκιμάσουμε νέες ιδέες για διασύνδεση αεροπλάνων, αεροσκαφών, πλοίων και χειριστών σε όλο το πεδίο της μάχης και σε όλες τις υπηρεσίες ... (και) στοχεύει στην ταχεία επιτάχυνση της ικανότητας του στρατού να βρει και να βγάλει έξω στόχους συνδέοντας ανθρώπους, οχήματα και όπλα μέσω ενός μαζικού, αλληλοσυνδεόμενου αισθητήρα και πυροβολισμού web kill».
 
Το 2020, το πείραμα πραγματοποίησε επιχειρήσεις με στόχο τη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την ανίχνευση, τον εντοπισμό και την ενεργοποίηση στόχων από 15 λεπτά σε λιγότερα από ένα.

Ο στρατηγός John Murray, επικεφαλής του Στρατού Futures Command, είπε ότι ο στρατός θα δοκιμάσει επίσης πόσο καλά μπορεί να χρησιμοποιήσει το «FIRESTORM όσον αφορά την ικανότητά του να αλληλεπιδρά και σε ορισμένες περιπτώσεις να παρέχει αποφάσεις για κοινές επιθέσεις και να ελέγχει τον κοινό εναέριο χώρο».  
 
Οι Αμερικανοί παρακολουθούν επίσης έντονα τις αναπτυσσόμενες διαστημικές στρατιωτικές δυνατότητες της Κίνας.  «Η Κίνα αναπτύσσει και χρησιμοποιεί μια αποδεδειγμένη ικανότητα Kinetic Anti-Satellite (ASAT) (και) πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις σε δυνατότητες βαλλιστικών πυραύλων για την καταστροφή δορυφόρων σε γεωσυγχρονική τροχιά». Έχει δημιουργήσει δορυφορικούς σταθμούς παρακολούθησης επίσης στο Πακιστάν, τη Ναμίμπια και τη Χιλή.
 
Ένα έγγραφο του Brookings Institution της Elsa B. Kania, με τίτλο «Όπλα AI στη στρατιωτική καινοτομία της Κίνας», αναφέρει ότι «συστήματα με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης και αυτόνομες δυνατότητες» ηγούνται των στρατιωτικών έργων εκσυγχρονισμού.

Tags
Back to top button