ΙΣΤΟΡΙΑ

Pedro Alonso Lopez: Ο serial killer που σκότωσε 300 κορίτσια

Ο Pedro Alonso Lopez είναι ο κατά συρροή δολοφόνος ο οποίος πιστεύεται ότι δολοφόνησε πάνω από 300 κορίτσια.

Γεννήθηκε στις 8 Οκτωβρίου του 1948 στην Santa Isabel της Κολομβίας και ήταν το έβδομο παιδί από μια οικογένεια με 13 παιδιά. Ο πατέρας του πέθανε όταν η μητέρα του ήταν 3 μηνών έγκυος σε αυτόν.

Εκδιώχθηκε από το σπίτι του σε μικρή ηλικία, όταν η μητέρα του τον είδε να παρενοχλεί τη μικρή του αδερφή. Ζώντας στους δρόμους, φέρεται να βιάστηκε επανειλημμένως από έναν άνδρα που του πρόσφερε αρχικά καταφύγιο.

Στην ηλικία των 10 ετών, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι αμερικανών τον βρήκε στους δρόμους και τον βοήθησε να μπει σε ένα ορφανοτροφείο. Αναγκάστηκε να δραπετεύσει όμως κι από εκεί, επειδή, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, ένας από τους δασκάλους του τον έδενε και τον βασάνιζε.

 

Έχοντας μεγαλώσει στους δρόμους, στα 18 του μπήκε στη φυλακή για μικροεγκλήματα. Εκεί βιάστηκε ομαδικά από άλλους κρατούμενους, τους οποίους και σκότωσε με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, καταλήγοντας για πολλά χρόνια στη φυλακή. Όταν τελικά βγήκε, μετακόμισε στο Περού και έβαλε στόχο να βλάψει νεαρά κορίτσια.

Πήγαινε τα θύματα του σε απομακρυσμένες περιοχές και στην συνέχεια τα βίαζε και τα δολοφονούσε. Δεν στραγγάλιζε ποτέ τα θύματα του την νύχτα γιατί – όπως κυνικά ομολόγησε – ήθελε να βλέπει ξεκάθαρα τα μάτια των κοριτσιών τη στιγμή του θανάτου.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του ίδιου, μέχρι το 1978 είχε απαγάγει, βιάσει και τελικά σκοτώσει πάνω από 100 κορίτσια.

Συνελήφθη σε μια αποτυχημένη προσπάθεια για απαγωγή. Όσο ήταν υπο κράτηση αρνήθηκε αρχικά να συνεργαστεί με τις αρχές έως ότου ο ερευνητής Pastor Cordova Gudino, υποδύθηκε τον κατάδικο για να του αποσπάσει πληροφορίες. Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Lopez, ο Gudino κατάφερε να του πάρει μια ομολογία καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τα μέρη όπου θάφτηκαν τα θύματα.

Τελικά ομολόγησε πως είναι ένοχος για πάνω από 300 δολοφονίες αλλά κανείς δεν τον πίστεψε. Όταν διαδόθηκε η είδηση η χώρα ξεχείλισε από οργή. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τον αριθμό των θυμάτων

Η αστυνομία της Κολομβίας τον άφησε ελεύθερο όταν αυτός έκτισε την 20ετή του ποινή. Τα ίχνη του αγνοούνται μέχρι και σήμερα.

Tags

Απάντηση

Back to top button
Close
Close