Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Παράταση των περιορισμών στις αεροπορικές μετακινήσεις

Παράταση δόθηκε στους περιορισμούς στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιεί με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου παραμένουν σε ισχύ οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού.

Συγκεκριμένα, επιτρέπονται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μόνο οι ουσιώδεις μετακινήσεις εσωτερικού που περιλαμβάνουν ταξίδι για θέματα υγείας, για επαγγελματικούς/επιχειρηματικούς σκοπούς, για αντικειμενικούς οικογενειακούς λόγους (επανένωση οικογενειών) και για επιστροφή στη μόνιμη κατοικία.

Απαγορεύεται η είσοδος υπηκόων τρίτων κρατών στην Ελλάδα, πλην όσων προέρχονται από κράτος της ΕΕ η είναι από χώρα μέλος της Συμφωνίας Σένγκεν

Από την αεροπορική οδηγία εξαιρούνται οι πολίτες των ακόλουθων οκτώ χωρών: Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Ταϋλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσική Ομοσπονδία και Ισραήλ.

Ορίζεται υποχρεωτική επταήμερη καραντίνα σε όλους όσους έρχονται από οποιοδήποτε χώρα του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν θα διαμείνουν στην Ελλάδα για μικρότερο διάστημα θα μείνουν σε καραντίνα μέχρι την αναχώρησή τους.

Στους επιβάτες εξωτερικού επιπρόσθετα θα γίνεται και δειγματοληπτικός έλεγχος κατά την άφιξη τους, βάση της διαδικασίας που προβλέπει το Passenger Locator Form. Σε περίπτωση που τα τεστ διαπιστώσουν επιβάτη θετικό η καραντίνα θα ισχύει για 14 μέρες.

Απαραίτητη είναι, επιπλέον, η επίδειξη αρνητικού PCR τεστ 72 ωρών. Υπενθυμίζεται ότι στους επιβάτες θα γίνεται και δειγματοληπτικό τεστ κατά την είσοδο τους στην ελληνική επικράτεια βάση του PLF.

Ακόμη, όλοι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα από ΗΑΕ και Ην. Βασίλειο θα υπόκεινται σε υποχρεωτικό rapid test. Ειδικά, δε, για τους εισερχόμενους επιβάτες από το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να βγουν από την καραντίνα θα πρέπει να υποβληθούν σε νέο PCR τεστ όταν συμπληρωθεί το 7ήμερο.

Διατηρείται η αναστολή πτήσεων με την Τουρκία, ενώ όλες οι πτώσεις από την Αλβανία και τα Σκόπια θα προσγειώνονται μόνο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σχετικά με τη Ρωσία, οι πτήσεις θα φτάνουν μόνο στα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου με ανώτατο αριθμό επιβατών τους 500 ανά εβδομάδα.

Tags
Back to top button