Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Oι ημερομηνίες-κλειδιά για τις "ανάσες ελευθερίας"

Ήταν 7 Νοεμβρίου του 2020, όταν ξεκινούσε το νέο καθολικό lockdown στην χώρα και παρότι από νωρίς «ακούγονταν» τα σενάρια περί σχεδίου ακορντεόν, δηλαδή… άνοιξε – κλείσε, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα φτάναμε στα μέσα Μαΐου του 2021 για να τελειώσει το «μαρτύριο».

Το lockdown, λοιπόν, τελειώνει ουσιαστικά την προσεχή Παρασκευή, 14 Μαΐου. 188 ολόκληρες ημέρες μετά την επιβολή του, αίρεται η συντριπτική πλειοψηφία των περιορισμών που προέβλεπε, με την ελπίδα όλων να είναι να μην επανέλθουν ποτέ.

Το μεγαλύτερό μας όπλο απέναντι στον κορονοϊό, δηλαδή ο εμβολιασμός, προχωρά με ταχείς ρυθμούς κι έτσι οι «ανάσες ελευθερίας» που θα παίρνουμε από 14 Μαΐου, είναι ευχή όλων να μετατραπούν και σε… μόνιμες.

Κάποια μέτρα, πάντως, παραμένουν. Για παράδειγμα η απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία όμως διευρύνεται κι έτσι θα ξεκινά από τις 00:30 έως και τις 05:00 το πρωί, ενώ θα υπάρχουν και κάποιοι περιορισμοί σε ό, τι αφορά τα ταξίδια. Τα SMS… τελειώνουν οριστικά και κάπως έτσι η χώρα ετοιμάζεται να «ανοίξει» τον τουρισμό με τα λιγότερα μέτρα που υπάρχουν εδώ και έξι μήνες.

Την κυβερνητική στρατηγική για το πέρασμα της ελληνικής κοινωνίας στη θερινή περίοδο, αλλά με ασφάλεια, παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης, 12.05.2021, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, δίνοντας αναλυτικές πληροφορίες για τα «πώς» του ανοίγματος, αρχής γενομένης από τις 14 Μαΐου.

«Η Ελλάδα, με τις λιγοστές δυνάμεις της, έχει καταφέρει να έχει μικρότερο υγειονομικό αντίκτυπο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και αυτό είναι κατάκτηση όλων μας και όλων σας», είπε χαρακτηριστικά.

Γιατί ανοίγουμε με τόσα κρούσματα; Τι απάντησε ο Σκέρτσος

Απάντηση με τέσσερα σκέλη – επιχειρήματα στο ερώτημα, «πέρυσι ανοίξαμε όταν είχαμε σχεδόν μηδενικά κρούσματα, φέτος γιατί ανοίγουμε με τα κρούσματα τόσο ψηλά;», έδωσε εξάλλου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ. Κατ’ αρχάς, το 2021 δεν είναι 2020, είπε, και πιο αναλυτικά:

  • Πρώτον, πέρυσι δεν είχαμε εμβόλια ενώ φέτος έχουμε.
  • Δεύτερον, πέρυσι κάναμε 800 τεστ την ημέρα στην αρχή της πανδημίας ενώ φέτος υπερβαίνουμε τα 80.000 και ταυτόχρονα πραγματοποιούμε εκατομμύρια self test σε εβδομαδιαία βάση.
  • Τρίτον, πέρυσι η ανοσία του πληθυσμού ήταν σχεδόν μηδενική ενώ φέτος αυξάνεται εκθετικά.
  • Τέταρτον, πέρυσι το Εθνικό Σύστημα Υγείας ήταν πολύ πιο αδύναμο, ενώ φέτος έχουν προστεθεί 100άδες κλίνες απλές και ΜΕΘ.

Χάρη σε όλους αυτούς τους παράγοντες λοιπόν, «μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι αφήνουμε πίσω μας τα lockdown και ανοίγουμε με ασφάλεια, και υψηλό αίσθημα ατομικής και συλλογικής προστασίας ξανά την οικονομία και τον τουρισμό μας», συμπέρανε ο Α. Σκέρτσος.

Tags
Back to top button