Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Ανησυχία για τη μείωση της στάθμης του νερού στα φράγματα

Ολόκληρη η Ευρώπη «χτυπήθηκε» από πρωτοφανή ξηρασία, ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής, η οποία «είναι εδώ και οφείλουμε όχι μονάχα να προστατευόμαστε, αλλά και να λάβουμε πρόσθετα μέτρα πρόληψης οιασδήποτε μελλοντικής φυσικής καταστροφής», όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα ηγέτες αλλά και αξιωματούχοι κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Συγκεκριμένα, ξηρός χειμώνας οδήγησε σε αισθητή μείωση της στάθμης που παρατηρείται στο φράγμα Αποσελέμη, στο Ηράκλειο Κρήτης, αλλά και σε άλλα φράγματα του νησιού.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού ανάπτυξης Κρήτης, Πάρης Παπαδογιάννης, εξέφρασε αισιοδοξία ότι το νησί δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με το νερό, με την ελπίδα ότι ο εφετινός χειμώνας θα είναι καλύτερος από άποψη βροχών, προκειμένου να υπερχειλίσουν τα φράγματα και να ανταποκριθεί ο οργανισμός σε μέγιστο βαθμό, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

«Τον προηγούμενο χειμώνα, είχαμε ένα ξηρό γενικά υδρολογικό χειμώνα, όχι δηλαδή τις βροχές που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, με συνέπεια τα φράγματα που διαχειριζόμαστε εμείς ως οργανισμός, να μην έχουν υπερχειλίσει.

Το βασικό μας φράγμα που βρίσκεται στη Χερσόνησο, στο Ηράκλειο και έχει να κάνει με το φαράγγι Αποσελέμη και που η χωρητικότητα αυτού είναι 25,3 εκατ. κυβικά μέτρα νερού, από το οποίο υδροδοτείται το Ηράκλειο, η Χερσόνησος και ο Άγιος Νικόλαος, τρεις κατεξοχήν τουριστικές περιοχές. Αυξάνονται, έτσι, οι απαιτήσεις για διάθεση νερού», ανέφερε αρχικά.

«Αυτήν τη στιγμή, η στάθμη είναι στα 400.000 κυβικά νερού, τη στιγμή που –όπως είπα– η χωρητικότητα είναι στα 25,3 εκατ. κυβικά μέτρα. Το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο, αλλά δεν αντιμετωπίζουμε το ίδιο στο άλλο φράγμα στο Ρέθυμνο, το οποίο έχει χωρητικότητα 22,3 εκατ. κυβικά νερού. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για να διψάσει η Κρήτη, με τα σενάρια που έχουμε εκπονήσει. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τις ΔΕΥΑ του νησιού», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδογιάννης.

Tags
Back to top button