Κόσμος

“Φωλιά” Τούρκων πρακτόρων στην Ιερουσαλήμ: To "αθώο" ισλαμικό κέντρο κοντά στο Δυτικό Τείχος

Πληροφορίες φέρουν την παρουσία Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ σε τουρκικό ισλαμικό κέντρο κοντά στο Δυτικό Τείχος της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι δρουν με την βοήθεια της γνωστής τουρκικής ΜΚΟ ΤΙΚΑ η οποία αποστέλλει βοήθεια στους απανταχού Μουσουλμάνους.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τον ειδικό στη Μέση Ανατολή Δρ Mordechai Kedar, η Τουρκία προσπαθεί να εξαγοράσει το κοινό της Ανατολικής Ιερουσαλήμ με χρήματα και μια «μεγάλη αγκαλιά».

Ο έτερος ειδικός Maor Tzemach, τόνισε ότι το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει την τουρκική δραστηριότητα, η οποία έχει σκοπό να διαταράξει την ενότητα της πόλης.

Ενώ το Ισραήλ, οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και η Ιορδανία διεξάγουν συνομιλίες για την είσοδο εκπροσώπων της Σαουδικής Αραβίας στο Ισλαμικό συμβούλιο Wakf, το οποίο διαχειρίζεται το συγκρότημα του Τεμένους Αλ Ακτσά, εμφανίζονται νέες λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο τουρκικό ισλαμικό κέντρο που βρίσκεται κοντά στο Όρος του ναού και το Δυτικό Τείχος, και το οποίο χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από την Άγκυρα.

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από μια δεξαμενή σκέψης της Ιερουσαλήμ, το κέντρο είναι γνωστό ως “Khan Abu Khadija” και φυσικά έχει καταστεί σε μια μεγάλη “Φωλιά” της ΜΙΤ εντός του Ισραήλ.

Το κτίριο του κέντρου ανακαινίστηκε από τον τουρκικό κυβερνητικό οργανισμό TIKA, ο οποίος έχει επενδύσει σημαντικά ποσά στην ανατολική Ιερουσαλήμ τα τελευταία χρόνια σε μια προσπάθεια να αυξήσει την επιρροή της Τουρκίας στην περιοχή.

Το νέο κέντρο φιλοξενεί Άραβες “τουρίστες” οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι μέλη της περιβόητης  Μουσουλμανικής Αδελφότητας και συνδέονται με την Τουρκία και το καθεστώς Ερντογάν.

Η TIKA παρέχει χρήματα για να μεταφερθούν  δεκάδες χιλιάδες Άραβες επισκέπτες από τη Γαλιλαία και την περιοχή του Τριγώνου των αραβικών πόλεων ανατολικά της Νετάνια στο Τζαμί Al-Aqsa.

Επίσης διεξάγει μια ολόκληρη εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με την «αληθινή οθωμανική κληρονομιά» της Ιερουσαλήμ που συνδέεται και με το Τέμενος  Αλ-Άκσα.

Η εκστρατεία διεξάγεται από την TIKA σε συνεργασία με την PLO, ενώ δεκάδες τουρκικές σημαίες και φωτογραφίες τεκμηριώνουν την (κοινότητα φιλανθρωπίας που στοχεύει να φέρει τους Μουσουλμάνους πιο κοντά στο Ισλάμ) για λογαριασμό των Παλαιστινίων κατοίκων της Ιερουσαλήμ.

Το κέντρο διαθέτει επίσης εικόνες του Οθωμανού Σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίντ Β ‘, ο οποίος διέπραξε γενοκτονία εναντίον του αρμενικού λαού, μαζί με φωτογραφίες του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης προβάλλονται τακτικά ταινίες που περιλαμβάνουν αποσπάσματα ομιλιών του Ερντογάν στις οποίες ο Τούρκος ηγέτης αναφέρεται συνεχώς στην «κατεχόμενη Ιερουσαλήμ».

Πριν από λίγα χρόνια, ο διευθυντής του κέντρου, Imad Abu Khadija, δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αμέριστη αλληλεγγύη του με τον ηγέτη του παράνομου Βόρειου Ισλαμικού Κινήματος, Σείχη Raed Salah, και τον υπαρχηγό του Kamal Khatib.

Ο ίδιος δημοσίευσε επίσης μια εικόνα του πρώην ηγέτη της Χαμάς Σείχη Ahmad Yassin και του πρώην ηγέτη της PLO Γιασέρ Αραφάτ να αγκαλιάζει ένα έφηβο αγόρι.

Ο ειδικός της Μέσης Ανατολής Δρ Mordechai Kedar ισχυρίζεται ότι το τουρκικό ισλαμικό κέντρο αποτελεί άλλο ένα θεμέλιο για το «επαναστατικό ακραίο Ισλάμ» στην καρδιά της Ιερουσαλήμ.

“Έτσι αγοράζουν το κοινό με μεγάλη αγκαλιά από την Τουρκία, μέσω επιχειρήσεων, τουρισμού και χρημάτων”, λέει ο Κένταρ.

Η ΜΚΟ «κληρονομιά »που ελέγχει το τουρκικό κέντρο, επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει το παρόν στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Το κέντρο αυτό όπως και άλλα παρόμοια κέντρα, είναι μια έκφραση του πνεύματος ενός ιδιότυπου συνασπισμού της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που ηγείται ο Ερντογάν, εναντίον άλλων μουσουλμανικών θεσμών που υποστηρίζονται από τη Σαουδική Αραβία ή την Ιορδανία, οι οποίες είναι τώρα σε θέση αδυναμίας στην ανατολική Ιερουσαλήμ “, προσθέτει.

Η τουρκική ΜΚΟ “η κληρονομιά μας”, η οποία προσπαθεί να αυξήσει την παρουσία της Τουρκίας στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ξεκίνησε  μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τους Άραβες κατοίκους στα ανατολικά της πόλης, με τον τίτλο «Η Ιερουσαλήμ υποφέρει από την πληγή της κατοχής και του  Κορονοϊού”.

Στο τέλος του ιερού μήνα του Ραμαζανιού στα τέλη Μαΐου, η τουρκική ΜΚΟ διανέμει δέματα τροφίμων και μετρητά σε κατοίκους της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η τουρκική σημαία ήταν εμφανής σε όλες τις πινακίδες και τις αφίσες στην πόλη. Η μη κυβερνητική οργάνωση ανέφερε επίσης ότι έχει ολοκληρώσει τις ανακαινίσεις σε ένα σπίτι στην Παλιά Πόλη, σε συνεργασία με το Τουρκικό Ίδρυμα Kanaler.

Ο ισραηλινός οργανισμός Maor Tzemach, και ο πρόεδρος του Lach, Yerushalayim είπε ότι “το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τη δραστηριότητα της τουρκικής ΜΚΟ στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Η δραστηριότητα της τουρκικής οργάνωσης επιδιώκει να διαταράξει την ισραηλινή κυριαρχία στην πόλη”.

Ο Τζέματς δήλωσε ότι “καλεί όλους τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στην κυβέρνηση του Ισραήλ, να  σταματήσουν την τουρκική δραστηριότητα και να μην επιτρέψουν στην Τουρκία να αποκτήσει ισχυρή επιρροή στην πολιτική και κοινωνική ζωή στην Ιερουσαλήμ”.

Η ουσία εδώ, η οποία αφορά εμμέσως και την Ελλάδα, είναι το γεγονός ότι η Άγκυρα δραστηριοποιείται απροκάλυπτα στην πιο σημαντική πόλη του Ισραήλ, κοντά στο ελληνικό πατριαρχείο, θέλοντας να αποκτήσει επιρροή, έλεγχο, και προπάντων δύναμη στην “κατεχόμενη” όπως την ονομάζει Ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ.

Μπορούμε να φανταστούμε τι ακριβώς κάνουν οι Τούρκοι σε Βαλκάνια, αλλά και στην Δυτική Θράκη, για ελέγξουν και να χειραγωγήσουν τους Μουσουλμάνους μέσω της “ αδελφότητας”, η οποία έχει πολύ “βρώμικα” και άκρως επικίνδυνα σχέδια για την Α.Μεσόγειο.        

Tags

Απάντηση

Back to top button
Close
Close