Αθλητισμός

Τόκιο 2020: «Δεν υπάρχει σκέψη για αναβολή ή ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων εξαιτίας του κορωνοϊού»

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρόεδρου της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Γιοσίρο Μόρι, δεν υπάρχει η σκέψη ακύρωσης ή αναβολής των Αγώνων εξαιτίας του κορωνοϊού. 

Το μήνυμα που βγήκε από τη διήμερη συνάντηση των ανθρώπων της ΔΟΕ με αυτούς της Οργανωτικής Επιτροπής του «Τόκιο 2020» είναι πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν κανονικά, παρά την έξαρση του κορωνοϊού.

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω και πάλι πως δεν σκεφτόμαστε ούτε την ακύρωση, ούτε την αναβολή των Αγώνων. Θέλω να το ξεκαθαρίσω», τόνισε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Γιοσίρο Μόρι, στους αξιωματούχους της ΔΟΕ την Πέμπτη.

Η δήλωση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα προηγούμενης δήλωσης του Μόρι που είχε πει ότι «ήταν σοβαρά ανήσυχος ότι το ξέσπασμα του ιού θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στους Αγώνες».

Αυτή τη στιγμή στην Ιαπωνία υπάρχουν 250 διαπιστωμένα περιστατικά του κορωνοϊού, ενώ οι Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου.

Στο μεταξύ, διάφορα αθλητικά events έχουν αναβληθεί στην Κίνα, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το Γκραν Πρι της Formula 1 στη Σανγκάη αλλά και μια διεθνής διοργάνωση γκολφ Γυναικών.

Δημοφιλη Θεματα

To Top