ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τουρκικά ΜΜΕ: ''Έλληνας Αξιωματούχος συμφωνεί με τις θέσεις μας!''

Τελικά το έκανε το ”θαύμα” του ο Ροζάκης. Οι Τούρκοι βρήκαν ”πάτημα” με τις δηλώσεις του και εδώ και λίγα 24ωρα παίζουν παντού στα τουρκικά ΜΜΕ. 
 
Ήδη πολλοί λογαριασμοί στο twitter και στο youtube έχουν υποτιτλίσει όσα δήλωσε στην εκπομπή του κ. Σαχίνη, αναφέροντας πως οι θέσεις του είναι κοντά σε αυτές της Τουρκίας. 

Μην ξεχνάμε πως πίσω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη γειτονική χώρα βρίσκονται στελέχη της ΜΙΤ και αυτό τα λέει όλα. Ο κ. Ροζάκης είναι εθνικά επικίνδυνος και οι μέχρι τώρα δηλώσεις του δεν έχουν καταδικαστεί στο βαθμό που θα έπρεπε από την Ελληνική Κυβέρνηση. 

Τι είπε ο Ροζάκης
 

«Το Καστελόριζο είναι απομακρυσμένο απ’ τη Ρόδο αλλά είναι κοντά στις ακτές της Τουρκίας», είπε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη ο Χρήστος Ροζάκης υποστηρίζοντας ότι «εμείς έχουμε αναπτύξει μια μαξιμαλιστική θέση, ή μια σειρά μαξιμαλιστικών θέσεων. Είναι διαπραγματευτικές θέσεις αυτές, ένα κράτος ξεκινάει πάντα μια διαπραγμάτευση με μαξιμαλισμούς και από κει και πέρα υποχωρεί σε δεύτερες θέσεις» και συνέχισε λέγοντας ότι «το μήκος των ακτών της Τουρκίας απέναντι στο μήκος των ακτών της Κύπρου είναι πολύ μεγαλύτερο». 

Δείτε τι αναφέρουν οι Τούρκοι:  

 

Δείτε και 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μας ”σπρώχνουν” προς συνδιαχείριση;

 

Την ίδια στιγμή αλγεινή εντύπωση προκαλεί άρθρο του Γ. Πρετεντέρη για την εφημερίδα ”ΤΑ ΝΕΑ”.  

Ο αρθρογράφος θυμίζει την ιστορία του Γάλλου βουλευτή Μαρσέλ Ντεά , ο οποίος το 1939 σε άρθρο του έθετε το ερώτημα «Να πεθάνουμε για το Ντάντσιχ;». Ήταν ο «διάδρομος του Ντάντσιχ» που είχε δημιουργηθεί μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο σε βάρος της ηττημένης Γερμανίας κι επέτρεπε στην Πολωνία να έχει πρόσβαση στη Βαλτική. Η χιτλερική Γερμανία απαιτούσε να της επιστραφεί και ο Γάλλος βουλευτής παρουσίαζε το θέμα ως ασήμαντο. Ήταν αυτό ακριβώς το θέμα που χρησιμοποίησε ο Χίτλερ για να κάνει την εισβολή στην Πολωνία. Όσο για τον Γάλλο βουλευτή. Όπως καταλήγει το άρθρο του Γ.Πρεντεντέρη “ίδρυσε το Εθνικό Λαϊκό Κόμμα και το 1944 κατέληξε υπουργός Εργασίας στη δωσιλογική κυβέρνηση του Βισύ. Μετά τον πόλεμο καταδικάστηκε ερήμην για δωσιλογισμό και πέθανε φυγάδας και κρυπτόμενος σε ένα μοναστήρι στην Ιταλία”.

Η προσπάθεια να καμφθούν οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινής γνώμης για έναν “συμβιβασμό με την Τουρκία”, έχει ξεκινήσει. 

Tags

Απάντηση

Back to top button
Close
Close