Οικονομια

Συνεχίζεται το τρελό ανοδικό ράλι του χρυσού

Νέα άνοδο κατέγραψε την Πέμπτη η τιμή του χρυσού, καθώς το ράλι του πολύτιμου μετάλλου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, την στιγμή που η ανησυχία στην επενδυτική κοινότητα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας συνεχίζει να εντείνεται.

Πιο αναλυτικά, η τιμή spot του πολύτιμου μετάλλου έπιασε νέα ιστορικά υψηλά στα 2.069,21 δολάρια/ουγγιά, την στιγμή μάλιστα που τα μελλοντικά συμβόλαια παραδόσεως Δεκεμβρίου έφτασαν μία ανάσα από τα 2.070 δολάρια/ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 1% στα 2.069,4 δολάρια/ουγγιά.

Το συνεχιζόμενο ράλι του χρυσού σημειώνεται σε μία συγκυρία που οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο ρίχνουν πακτωλό χρημάτων στην αγορά για να περιορίσουν τις δραματικές συνέπειες της πανδημίας, η οποία καλπάζει. Σε αυτό το περιβάλλον οι επενδυτές ποντάρουν στην άνοδο του πολύτιμου μετάλλου καθώς το δολάριο αποδυναμώνεται και τα επιτόκια παραμένουν μηδενικά ή αρνητικά σε μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας.

Αναλυτές της Bank of America Global Research προβλέπουν ότι η τιμή του χρυσού θα καταγράψει άνοδο άνω του 50% μέσα στους επόμενους 18 μήνες κοντά στο επίπεδο των 3.000 δολαρίων, ενώ εκτιμούν ότι θα ωφεληθούν από τις συνθήκες και τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, όταν ο χρυσός είχε καταγράψει ιστορικό υψηλό των 1.931 δολαρίων, η Goldman Sachs είχε δώσει νέα νέα τιμή-στόχο στο επίπεδο των 2.300 δολαρίων, με τους αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας να εκτιμούν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα την φτάσει μέσα στο επόμενο 12μηνο.

Tags

Απάντηση

Back to top button
Close
Close
Enable Notifications    Ok No thanks