Ελληνική Πολιτική

Σαμαράς: «Σήμερα ήταν ημέρα αλληλεγγύης για την Ευρώπη»

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς εξερχόμενος από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στις Βρυξέλλες, δήλωσε: «Σήμερα ήταν ημέρα αλληλεγγύης για την Ευρώπη».

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση για εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα, ο Α. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι «τα πράγματα δείχνουν καλά», τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ευρωζώνη. «Σας έχω πει ότι μία επιτυχής έκβαση για την Ελλάδα είναι επιτυχία και για την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α. Σαμαράς.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στο μέλλον, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Αυτό είναι άλλη ιστορία. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτά που πρέπει. Σήμερα ήταν ημέρα αλληλεγγύης για την Ευρώπη».

Εξάλλου, την ικανοποίησή τους για τις θετικές αποφάσεις που ελήφθησαν χθες στο Eurogroup εξέφρασαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, τόσο ο πρόεδρος της ΕΕ, Χ. Βαν Ρομπάι, όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζ. Μπαρόζο. «Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν» , δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζ. Μπαρόζο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Tags

Απάντηση

Back to top button
Close
Close
Enable Notifications    Ok No thanks