Κόσμος

Ρωσικό Su-27 αναχαίτισε αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη

Ρωσικό μαχητικό τζετ Su-27 απογειώθηκε την Τετάρτη για να αναχαιτίσει αμερικανικά στρατιωτικά αεροσκάφη, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, όπως ανέφερε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

«Τα συστήματα της ρωσικής αεροάμυνας αναγνώρισαν δύο εναέριους στόχους να πλησιάζουν τα ρωσικά κρατικά σύνορα πάνω από ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας» ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια προσθέτει πως για τον εντοπισμό και την αναγνώριση στόχων, ένα μαχητικό Su-27 από τις δυνάμεις αεροπορικής άμυνας της Ρωσίας, απογειώθηκε για να τα απομακρύνει.

Ως εναέριοι στόχοι προσδιορίστηκαν αναγνωριστικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ: ένα RC-135 και το αεροσκάφος R-8A Poseidon.

«Αφού τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ απομακρύνθηκαν από τα ρωσικά κρατικά σύνορα, το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση του. Στα αεροσκάφη των ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να παραβιάζουν τα ρωσικά κρατικά σύνορα» τονίζει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως η τακτική του μαχητικού της Ρωσίας πραγματοποιήθηκε αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου.

Tags

Απάντηση

Back to top button
Close
Close
Enable Notifications    Ok No thanks