ΥΓΕΙΑ

Ρωσία: Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους πολίτες

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 1η Αυγούστου πως το εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορωνοϊού θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους πολίτες της χώρας.

«Σκοπεύουμε να καλύψουμε πλήρως και δωρεάν τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού. Το πρωτόκολλο εμβολιασμού είναι γνωστό σε όλους, ως εκ τούτου, ο μαζικός εμβολιασμός θα προγραμματιστεί» υποστήριξε ο υπ. Υγείας της Ρωσίας.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μουράσκο, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε πως οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου που έχουν αναπτυχθεί από το Gamaleya Institute έχουν ολοκληρωθεί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η προετοιμασία των εγγράφων για την διαδικασία καταχώρησης του συγκεκριμένου εμβολίου.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, διεμήνυσε πως το εμβόλιο πρώτα θα διατεθεί σε εργαζόμενους στο σύστημα υγείας, σε δασκάλους και καθηγητές, ενώ η πορεία της υγείας των συγκεκριμένων ομάδων θα παρακολουθείται ταυτόχρονα.

Ακόμη, ο κ. Μουράσκο ανέφερε πως: «σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε μαζικούς εμβολιασμούς από τον Οκτώβριο», υπενθυμίζοντας πως το υποψήφιο εμβόλιο από το Ινστιτούτο Vektor βρίσκονται σε κλινικές δοκιμές, ενώ άλλα δύο εμβόλια θα περάσουν σε αυτό το στάδιο εντός των επόμενων δύο μηνών.

Tags

Απάντηση

Back to top button
Close
Close