ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ραγδαίες εξελίξεις: Το Ισραήλ ξεκίνησε και τρίτο κύμα επιθέσεων μετά την κατάρριψη του F-16 από την συριακή αεράμυνα

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΆΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ F-16I SUFA ΑΠΟ  «ΣΥΡΙΑΚΟ» ΣΥΣΤΗΜΑ PANTSIR  

Κλιμάκωση της έντασης έχουμε αυτήν την δεδομένη στιγμή μεταξύ Συρίας και Ισραήλ με νέο….το τρίτο κατά σειρά κύμα ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων …στα προάστια της Δαμασκούς .

Αυτήν την στιγμή χτυπιέται «αλύπητα» η συριακή αεροπορική βάση Τ-4 στην περιοχή Bayarat και η περιοχή Βadia.    

Ενώ σύμφωνα με το ειδησιογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Kuna το σύνολο των μονάδων πυραυλικής αεράμυνας της Δαμασκούς εξαπολύει κύμα πυραύλων κατά των ισραηλινών αεροσκαφών . 

Η μάχη είναι σκληρή και αδυσώπητη και αναμένουμε και άλλες πιθανές απώλειες και από τους δύο πλευρές .  

Πριν,  το δεύτερο κύμα ισραηλινών αεροσκαφών σε διάταξη τύπου COMAO εξαπέλυσε κύμα επιθέσεων κατά συριακών και ιρανικών στόχων , εξωθώντας την όλη κατάσταση σε ένα γενικευμένο πόλεμο στην περιοχή , ο οποίος θα εμπλέξει πιθανόν ΗΠΑ και Ρωσία.

Ισραηλινά αεροσκάφη πριν λίγο ξεκίνησαν να  πλήττουν  12 ιρανικούς και συριακούς στρατιωτικούς στόχους, σε ένα δεύτερο κύμα επιθέσεων μετά από την κατάρριψη του F-16 από  συριακό πύραυλο .

Η όλη κατάσταση στην περιοχή «μυρίζει» σαφώς «μπαρούτι» και σύμφωνα με πληροφορίες από τον ρωσικό τύπο έχουν τεθεί σε συναγερμό όλες οι ρωσικές συστοιχίες πυραύλων στην Συρία σε όλες τις βάσεις.  

Η επίθεση της ισραηλινής αεροπορίας περιγράφεται από τον τύπο της χώρας ως επίθεση «μεγάλης κλίμακας», μετά από τις ανταλλαγές πυρών  νωρίτερα μέσα στην ημέρα , και την διείσδυση ιρανικού drone στο έδαφος του Ισραήλ από τη Συρία.

«Μέσα σε λίγα λεπτά ισραηλινά αεροσκάφη εισήλθαν στον  συριακό εναέριο χώρο και κτύπησαν ιρανικούς στόχους στη Συρία», δήλωσε  στρατιωτική πηγή.

« Μιλάμε για 12 επιλεγμένους στόχους , μεταξύ των οποίων τρεις συστοιχίες πυραύλων αντιαεροπορικής αεράμυνας και τέσσερις ιρανικούς   στόχους οι οποίοι  αποτέλεσαν κύριο σκοπό της επίθεσης .», κατέληξε η ίδια πηγή.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντισυνταγματάρχης  Jonathan Conricus είπε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης εξαπολύθηκαν  15-20 συριακοί αντιαεροπορικοί  πύραυλοι  προς τα αεροσκάφη, αλλά κανένας δεν τους χτύπησε.

«Οι Σύριοι και οι Ιρανοί παίζουν με την φωτιά» , δήλωσε ο Conricus. «Είμαστε πρόθυμοι να επιβάλουμε  βαρύ τίμημα για όποιον μας επιτίθεται.»

Αποκάλεσε δε ο ίδιος τις  επιθέσεις κατά ιρανικών στόχων «αρκετά σημαντικές.» Ωστόσο, τόνισε ότι «δεν ενδιαφερόμαστε προς το παρόν για την κλιμάκωση της κατάστασης.»

Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί κατά μήκος των βορείων συνόρων  πρόσφατα, ειδικά όταν το Ισραήλ προειδοποίησε  επανειλημμένα  το Ιράν να μην προσπαθεί να κατασκευάσει εγκαταστάσεις  παραγωγής πυραύλων  στο Λίβανο , αλλά και να μην μετακινήσει στρατεύματα κοντά στα ισραηλινά σύνορα.

Ο Νετανιάχου δήλωσε πριν λίγο ότι αν το Ιράν συνεχίσει να προσπαθεί και να εδραιωθεί στη Συρία, το Ισραήλ θα το «σταματήσει».

Το σίγουρο είναι ότι στο όλο σκηνικό αναμένεται με ενδιαφέρον η ρωσική αντίδραση η οποία ξεκίνησε σήμερα το πρωί  με την δήλωση του Ρώσου πρέσβη στην Συρία , με την οποία η Μόσχα δηλώνει ρητώς και κατηγορηματικώς  ότι οι Αμερικανοί είναι ανεπιθύμητοι στην Συρία και …πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα διότι παραβιάζουν όλους τους διεθνείς  κανόνες.

 

Tags

Απάντηση

Back to top button
Close
Close