ΔΙΕΘΝΗ

Πως αλλάζουν οι καιροί…Τα καταφύγια του Σαντάμ προστατεύουν τον αμερικανικό στρατό από ιρανικούς πυραύλους!

Σύμφωνα με το CNN, καταφύγια που χτίστηκαν από τον Σαντάμ Χουσεΐν προστατεύουν σήμερα τα αμερικανικά στρατεύματα, από επίθεση πυραύλων του Ιράν.

Το αμερικανικό δίκτυο αποκάλυψε ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών έστειλε προκαταρκτικές προειδοποιήσεις στις αμερικανικές δυνάμεις για το διάστημα 7 Ιανουαρίου έως τις 23 Ιανουαρίου και ότι το μεγαλύτερο μέρος του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού στην Ayn al-Assad εισήλθε στα καταφύγια , ενώ άλλοι λίγοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος.

Αυτά τα καταφύγια περιγράφηκαν ως διασκορπισμένες σκονισμένες πυραμίδες και χτίστηκαν με πυκνούς καμπυλωτούς τοίχους.

Σύμφωνα με την έκθεση, 11 ιρανικοί πύραυλοι χτύπησαν στόχους στην ιρακινή αεροπορική βάση στην έρημο και ένας από τους πυραύλους έπεσε σε απομακρυσμένη περιοχή της βάσης που χρησιμοποίησε ο ιρακινός στρατός.

Οι Ιρανικοί πύραυλοι κατόρθωσαν να καταστρέψουν το ένα τρίτο της βάσης που χρησιμοποίησαν οι ΗΠΑ και επίσης επέφεραν ζημιές σε ένα ειδικό συγκρότημα δυνάμεων για τους χειριστές των αεροσκαφών, δύο αίθουσες και μια οικιστική μονάδα, ανέφερε η έκθεση.

Οι αμερικανικές δυνάμεις ήταν αναμφισβήτητα αβέβαιες για την ικανότητα των καταφυγίων του Σαντάμ Χουσεΐν να αντισταθούν σε βαλλιστικούς πυραύλους.

Ωστόσο, αναγνώρισαν ότι αυτά τα καταφύγια ήταν πιο ανθεκτικά από τα αμερικανικά καταφύγια που προορίζονταν για προστασία από πυραύλους και βόμβες.

Το γεγονός ότι οι επιθέσεις δεν προκάλεσαν απώλειες στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ θεωρήθηκε ως ένα θαύμα.

«Αυτή η βάση δεν έχει σχεδιαστεί για να υπερασπιστεί την βάση των καταφυγίων «, δήλωσε ο Captain Patrick Livingston, διοικητής των δυνάμεων ασφαλείας της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, αναφερόμενος στις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν .

Ο συνταγματάρχης Stache Coleman είπε ότι κατά τη διάρκεια των επιθέσεων με πυραύλους του Ιράν, τα καταφύγια είχαν ταρακουνηθεί με κάθε επίθεση από πυραύλους και τα καταφύγια στη βάση της Ayn al Assad δεν επηρεάστηκαν.

Tags

Απάντηση

Back to top button
Close
Close