Αθλητισμός

Πρόταση για εξέταση φάσεων στο VAR και από τις ομάδες!

Η πρόταση των ιταλικών ομάδων είναι πλέον οι ομάδες να έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν και αυτές ποιες ομάδες θα εξετάζονται στο VAR.  Κάτι αλλάξει κατά πολύ τον έλεγχο των φάσεων στο ποδόσφαιρο.

To VAR έχει εισβάλλει για τα καλά στη ζωή του ποδοσφαίρου για να αποδώσει μεγαλύτερη δικαιοσύνη στον “βασιλιά των σπορ” και να αποφεύγονται κραυγαλέα λάθη που έχουν αλλοιώσει αποτελέσματων αγώνων στο παρελθόν, ωστόσο δεν αποκλείεται η παρέμβαση της τεχνολογίας να γίνει ακόμα πιο καταλυτική στο εγγύς μέλλον.

Aυτό μπορεί κάλλιστα να γίνει αν επιτραπεί και στις δύο ομάδες να έχουν λόγο ως προς την επιλογή των φάσεων από τον Video Assistant Referee, με την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να αποστέλει επιστολή στην FIFA και να προχωράει σε μία ρηξικέλευθη πρόταση.

Πέρα από τις φάσεις που οι άνθρωποι του VAR τις εξετάζουν και ενημερώνουν σχετικά τον διαιτητή, να μπορούν και οι ίδιες ομάδες να αιτούνται από μόνες τους έλεγχο των φάσεων, κάνοντας ουσιαστικά “challenge” σε μία απόφαση του διαιτητή όπως γίνεται ήδη σε άλλα αθλήματα, μεταξύ των οποίων το τένις και το βόλεϊ.

«Η αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδίας (FIGC) μελετάει τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί τις τελευταίες εβδομάδες από πολλές ομάδες της Serie A και πρότεινε ανεπίσημα στη FIFA να της επιτρέψει να πειραματιστεί με τη δυνατότητα της “πρόκλησης” (“challenge”), μέσα στην τρέχουσα περίοδο και πάντα σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Το ιταλικό πρωτάθλημα υπήρξε πρωτοπόρο παγκοσμίως στη χρήση του VAR, σε μία δοκιμαστική περίοδο που εφαρμόστηκε στην πρώτη κατηγορία, πριν υιοθετηθεί επίσημα από τη FIFA.

Η ομοσπονδία είναι πεπεισμένη πως θα συνεχιστεί η πορεία που έχει ήδη ξεκινήσει, προκειμένου να φέρουμε το ποδόσφαιρο σε μια διάσταση που θα το κάνει ακόμη πιο συναρπαστικό για εκατομμύρια φιλάθλους, δίχως να βλάπτεται η εξουσία του διαιτητή, αλλά με την παροχή συγκεκριμένων στοιχείων για να βοηθούν το έργο του», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της FIGC όσον αφορά στο αίτημα που έκανε στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Απάντηση

Back to top button
Enable Notifications    Ok No thanks