Κόσμος

Ο Ερντογάν απαντά στον Μπαχτσελί: «Οι εκλογές δεν θα γίνουν τώρα»

Μετά τη δήλωση Μπαχτσελί, ο Ερντογάν «μέτρησε» αντιδράσεις. Ειδικά όσον αφορά στις αγορές. Και αφού πρώτα… έστειλε τον αντιπρόεδρο να αφήσει τα πάντα ανοιχτά, μετά βρήκε εκείνος και ανακοίνωσε πως αύριο θα δει τον Μπατσελί.

Όσο για τις εκλογές; Εμμέσως, είπε ότι δεν θα γίνουν τώρα. Όπως και να έχει, όποτε και να γίνουν οι εκλογές, το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν θα συνεργαστεί με τους ακραίους εθνικιστές του Μπαχτσελί.

Ερντογάν: Θα δω τον Μπαχτσελί

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, λίγο μετά τη δήλωση – πρόταση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί να γίνουν οι εκλογές στη χώρα τον Αύγουστο, ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη (18.04.2018) θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής του κόμματος των «Γκρίζων Λύκων».

Εμμέσως ο Ερντογάν φάνηκε να αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Είπε ότι το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και το MHP (Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος) θα σχηματίσουν εκλογική συμμαχία στις επόμενες εκλογές.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι αναμενόμενες αλλαγές στο τουρκικό σύνταγμα θα εφαρμοστούν πλήρως με τις προεδρικές του Νοεμβρίου.

Απάντηση

Back to top button
Enable Notifications    Ok No thanks