Αθλητισμός

Μπάσκετ: «Εισιτήριο» ανόδου για τις δύο προπορευόμενες ομάδες – «Κόβεται» ο Ολυμπιακός

Αν και το πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας δεν ολοκληρώθηκε (απέμεναν 9 αγωνιστικές στην κανονική περίοδο και φυσικά τα playoffs θα έκριναν το 2ο εισιτήριο), μετά από ψηφοφορία των 16 ομάδων, ο προπορευόμενος στην βαθμολογία, Χαρίλαος Τρικούπης κρίθηκε ότι δικαιούται το πρώτο εισιτήριο της ανόδου.

Η ομάδα του Μεσολογγίου, μάλιστα, προετοιμάζεται πυρετωδώς για να ανταποκριθεί σε όλα τα προαπαιτούμενα της συμμετοχής στην Basket League και ήδη ο δήμος της πόλης έχει ενεργοποιηθεί για την επέκταση της χωρητικότητας του γηπέδου (απαιτούνται μίνιμουμ 1.200 θέσεις).

Η 2η θέση που οδηγεί στην Α1 Κατηγορία

Παρά την παρέμβαση του νομικού συμβούλου της ΕΟΚ, Γιώργου Κόνιαρη, όμως, ο οποίος σημείωσε τον κίνδυνο νομικού κωλύματος λόγω της διαδικασίας των playoffs και πρότεινε ότι η 2η θέση πρέπει να μείνει ανοικτή, σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ αποφάσισε με βαθμολογικά κριτήρια και για το 2ο εισιτήριο. Έτσι, λοιπόν, στο έγγραφο που θα κατατεθεί προς έγκριση στο Δ.Σ. της ΕΟΚ, η ομάδα που θα «προκριθεί» θα είναι ο Διαγόρας Δρυοπιδέων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση συνοδεύεται με την υποσημείωση ότι από την υπόθεση της ανόδου ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ όλες οι υπόλοιπες ομάδες καμία από τις δύο προαναφερθείσες δεν γίνεται να αντικατασταθεί, αν κι εφόσον δεν μπορέσουν να εκπληρώσουν τα κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας. Κατά συνέπεια, οι όποιες ελπίδες του Ολυμπιακού για επιστροφή στα «μεγάλα σαλόνια»  φαίνεται ότι ναυαγούν οριστικά.

Tags

Απάντηση

Back to top button
Close
Close