Άμυνα & Ασφάλεια

Κουρδικές πηγές: Ισλαμιστές μισθοφόροι στρατολογούνται στην Αφρίν για να πολεμήσουν στην Αρμενία

Σύροι ισλαμιστές μισθοφόροι συνεχίζονται να στέλνονται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για να πολεμήσουν στο πλευρό των Αζέρων. Κέντρα εκπαίδευσης των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών στρατολογούν και εκπαιδεύουν άνδρες από τη βόρεια Συρία για να μεταφερθούν στο Αζερμπαϊτζάν, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANHA.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του ANHA, από αξιόπιστη πηγή εντός της κατεχόμενης Αφρίν (βορειοδυτική Συρία), ισλαμιστές μισθοφόροι της τουρκμενικής Ταξιαρχίας Αλ Χάμζα στρατολογούν νεαρούς από την Αφρίν να ενταχθούν στις γραμμές τους, για να τους στείλουν στη συνέχεια να πολεμήσουν εναντίον των Αρμενίων.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι ισλαμιστές της Ταξιαρχίας Αλ Χάμζα όταν προχωρούν ακόμα και σε απαγωγές Σύρων που τους στρατολογούν βίαια: Απήγαγαν 16 νεαρούς που αρνήθηκαν να στρατολογηθούν, κατάσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα χρήματά τους και τους μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία.

Περισσότεροι από 400 νεαροί της Αφρίν αρνήθηκαν να ενταχθούν στην Αλ Χάμζα για να πολεμήσουν στο Αζερμπαϊτζάν και υφίστανται τραμπουκισμούς από τους ισλαμιστές, που τους απειλούν με απαγωγή ή φόνο.

Η Ταξιαρχία Αλ Χάμζα είναι ένοπλη παραστρατιωτική δύναμη Τουρκμένων ισλαμιστών στη βόρεια Συρία που τελεί υπό τουρκική διοίκηση και μισθοδοσία.

Απάντηση

Back to top button
Enable Notifications    Ok No thanks