Άμυνα & Ασφάλεια

Κορωνοϊός: Το υπ. Υγείας δεν βλέπει κάποιο ιδιαίτερο λόγο για να ληφθούν μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας!

«Ψυχραιμία» συνέστησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, μετά την ευρεία σύσκεψη λοιμωξιολόγων, που έγινε σήμερα για το ζήτημα του κοροναϊού, στο υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Τσιόδρας, μεταφέροντας και την άποψη των υπολοίπων επιστημόνων, εξήγησε ότι το 85% των περιστατικών που αφορούν τον κορωνοϊό, ίσως και περισσότερο, είπε χαρακτηριστικά, βιώνουν την ίωση αυτή, σαν ένα απλό κρυολόγημα.

Όπως εξήγησε, δεν χρειάζεται εφησυχασμός, αλλά ούτε και επιπλέον μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς όπως έχει φανεί, η αυξημένη επιτήρηση σε αεροδρόμια και λιμάνια έχει μικρά περιθώρια επιτυχίας όσον αφορά την αναγνώριση ενός κρούσματος.

Με άλλα  λόγια εάν είναι να έρθει θα έρθει, ότι και να κάνουμε  δεν παίζει ρόλο, οπότε δεν παίρνουμε και μέτρα!

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το 90% των κρουσμάτων δεν εντοπίστηκαν από τις θερμικές κάμερες και στις πύλες εισόδου.

Περί… θωρακίσεων

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι σχεδιάζονται ήδη και θα ληφθούν «οριζόντια» μέτρα για την επόμενη μέρα, ώστε ο υγειονομικός μηχανισμός να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα στη χώρας μας το οποίο παραμένει πάντα ένα σοβαρό ενδεχόμενο.

Τα μέτρα αυτά, όπως είπε, θα αφορούν τη «θωράκιση» του συστήματος με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και επιπλέον χρηματοδότηση.

Δημοφιλη Θεματα

To Top