ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κοινό μήνυμα Μητσοτάκη-ΠτΔ στην Τουρκία: "Υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα"

Οι προκλήσεις των Τούρκων και τα σχέδια της Άγκυρας για την ελληνική υφαλοκρηπίδα πρωταγωνίστησαν στη συνάντηση του πρωθυπουργό με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από από κοινού έστειλαν στην Τουρκία το μήνυμα πως η Ελλάδα θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο τα συμφέροντά της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Ηχηρά μηνύματα στην Τουρκία με αφορμή την αυξανόμενη προκλητικότητα της γείτονος στο Αιγαίο και στην αν. Μεσόγειο, έστειλαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την συνάντησή τους.

Οι δύο ανώτατοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες που συναντήθηκαν στο προεδρικό μέγαρο, διεμήνυσαν ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της Τουρκίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου

«Η χώρα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, όπως έκανε πάντα έτσι και τώρα η Ελλάδα δεν θέλει την ένταση» τόνισε μπροστά στις κάμερες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του διαλόγου που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μητσοτάκης: «Ελπίζω να ξεπεράσουμε και αυτή την ένταση. Σας διαβεβαιώνω ότι η στήριξη της Ευρώπης στα ελληνικά δίκαια είναι δεδομένη δεν την αμφισβήτησε ποτέ, όπως συνέβη και στον Έβρο. Η Ελλάδα έχει αναλάβει την προστασία των συνόρων όλης της Ε.Ε».

Σακελλαροπούλου: «Οι εντάσεις συνεχίζονται από την πλευρά της Τουρκίας. Επισκέφθηκα την Θράκη, ταυτόχρονα έχουμε τα ζητήματα με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία και η απάντηση είναι προφανής.

Μητσοτάκης: «Παρά τους ανυπόστατους ισχυρισμούς που ακούμε, υπάρχει ισονομία στην Θράκη που πρόσφατα επισκεφθήκατε».

Tags

Απάντηση

Back to top button
Close
Close