ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν εστιατόρια και κλαμπ σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία

Συνεχή και αυστηρά είναι τα μέτρα, που λαμβάνονται ανά την υφήλιο για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Με τη χώρα μας να μετρά περίπου δύο εβδομάδες με τα μαγαζιά εστίασης κλειστά. Λόγω της κατάστασης, τόσο η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, όσο και η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι κλείνουν τους χώρους εστίασης και όχι μόνο.

Ειδικότερα, η Αυστραλία άρχισε να κλείνει τις παμπ, τα κλαμπ, τα εστιατόρια, αλλά και τους χώρους θρησκευτικής λατρείας μετά την αύξηση που καταγράφηκε στα κρούσματα της COVID-19, ενώ χιλιάδες πολίτες της αψήφησαν τις οδηγίες να αποφεύγουν τη συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις και πήγαν μαζικά στις παραλίες, στα μπαρ, αλλά και στα εστιατόρια. Εξαιρετικά σημαντικό είναι πως έπειτα από μία αρχική κάμψη στα ποσοστά των μολύνσεων από τον κορωνοϊό, ο αριθμός των περιστατικών ξεπέρασε τώρα τα 1.100 με τις νοτιοανατολικές πολιτείες της Βικτόριας και της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου καταγράφουν το μεγαλύτερο αριθμό των κρουσμάτων.

Τέλος, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν επισήμανε πως θα κλείσουν όλες οι μη κρίσιμες υπηρεσίες, τα σχολεία και τα γραφεία στις επόμενες ώρες.

Δημοφιλη Θεματα

To Top