Κόσμος

Κάλεσμα του Μ.Ρούτε στους τουρίστες για να αποφεύγουν τις πολυσύχναστες γειτονιές της Ολλανδίας

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας ζήτησε από τους τουρίστες που θα βρεθούν στην χώρα του, το επόμενο χρονικό διάστημα, να αποφεύγουν τις πολυσύχναστες γειτονιές για να προστατευτούν από τον κορωνοϊό.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός διέκοψε τις καλοκαιρινές του διακοπές αφότου το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) ανακοίνωσε σήμερα 601 νέα κρούσματα, από 426 μία ημέρα νωρίτερα. «Πολύ ειδικά για την πόλη του Αμστερνταμ, λέω στους ξένους και ντόπιους τουρίστες και εν μέρει εκ μέρους της δημάρχου: αποφύγετε τα πολυσύχναστα μέρη της πόλης», είπε ο Ρούτε σε δημοσιογράφους από τη Χάγη.

Ρούτε: «Ηλίθιο» να προσποιούμαστε ότι δεν επιδεινώνεται η κατάσταση στην Ολλανδία

Ο Μαρκ Ρούτε τόνισε ότι η κατάσταση στη χώρα επιδεινώνεται κι ότι θα είναι «ηλίθιο» να προσποιηθούμε το αντίθετο. Τα νέα κρούσματα στην Ολλανδία εντοπίζονται κυρίως μεταξύ των πολιτών ηλικίας 20-40 ετών. «Ο ιός καταγράφει επικίνδυνη πρόοδο και κινδυνεύουμε να χάσουμε όσα κερδίσαμε μαζί τον τελευταίο μήνα», υπογράμμισε. «Δεν θέλουμε ένα δεύτερο lockdown και δεν χρειάζεται να έχουμε ένα, όμως αυτό δεν θα συμβεί από μόνο του», τόνισε.

Απάντηση

Back to top button
Enable Notifications    Ok No thanks