ΥΓΕΙΑ

Η βραζιλιάνικη επαρχία του Παρανά θωρακίζεται από τον κορωνοϊό – Συμφωνία για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και η βραζιλιάνικη πολιτεία του Παρανά συμφώνησαν να συνεργαστούν στην παραγωγή και διανομή του πρώτου, παγκοσμίως, εμβολίου για τον κορωνοϊό, του Sputnik V. Η συμφωνία υπεγράφη κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και η βραζιλιάνικη πολιτεία του Παρανά συμφώνησαν να συνεργαστούν στην παραγωγή και προώθηση του πρώτου, παγκοσμίως, εμβολίου για τον κορωνοϊό, του Sputnik V. 

Τα παραπάνω γνωστοποίησε το RDIF σε δήλωσή του, αναφέροντας πως ο CEO του, Kirill Dmitriev, και ο κυβερνήτης του Παρανά, Carlos Massa Ratino Junior, έλαβαν μέρος σε τηλεδιάσκεψη κατά την οποία υπεγράφη η συμφωνία.

«Ως μέρος της υπογεγραμμένης συμφωνίας, το RDIF, από κοινού με φαρμακευτικές εταιρείες στην πολιτεία του Παρανά, διοργανώνουν την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V και τη διαμονή του στη Βραζιλία και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Στο κοντινό μέλλον, το RDIF και το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών Gamaleya, θα είναι έτοιμοι να παρέχουν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Παρανά (Tecpar) σχετικά με το εμβόλιο και τα τεχνολογικά πρωτόκολλα για την παραγωγή του».

Την 11η Αυγούστου, το ρωσικό Υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε πως παρήγαγε το πρώτο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya και το ρωσικό RDIF. Η δεύτερη πλευρά, μαζί με τους συνεργάτες της, έχουν επενδύσει 4 εκατομμύρια ρούβλια (σ.σ. 54,3 εκατομμύρια ευρώ) για την παραγωγή του εμβολίου.

Tags

Απάντηση

Back to top button
Close
Close
Enable Notifications    Ok No thanks